Συνταγή για ανάποδο κέικ φράουλας

Είναι αλήθεια ότι η φράουλα είναι από τα πιο αγαπημένα μου φρούτα. Πάμε να δούμε βήμα βήμα την συνταγή που είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά για ανάποδο κέικ φράουλας

μισό κιλό φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. (1 ραβδί) βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Παγωτό βανίλιας, για το σερβίρισμα

Συνταγή για ανάποδο κέικ φράουλας
Συνταγή για ανάποδο κέικ φράουλας

Εκτέλεση συνταγής για ανάποδο κέικ φράουλας

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώστε ένα μικρό στρόγγυλο ταψάκι ή απλώστε αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε στο πλάι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τις φράουλες, την καστανή ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο και τις απλώνετε στο ταψάκι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέστε το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος και το αλάτι, που προηγουμένως τα έχετε αναμείξει.
Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις φράουλες και απλώστε το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ψήστε το κέικ για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το να κρυώσει καλά και αναποδογυρίστε τα κέικ σε μια πιατέλα. Αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί αν έχετε χρησιμοποιήσει, κόψτε το σε μεγάλα τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.