Συνταγή για ανάποδο κέικ μπανάνας με καραμέλα βουτύρου

Είναι από τα πιο λαχταριστά κέικ που μπορείτε να φτιάξετε. Δείτε τι θα χρειαστείτε για να ενθουσιαστούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακόμη κι αν δεν αγαπούν την μπανάνα σαν φρούτο!

Υλικά για ανάποδο κέικ μπανάνας με καραμέλα βουτύρου

4 ώριμες μπανάνες
3 αυγά ½ φλιτζάνι
120  ml λαδιού
½ φλιτζάνι (100 γραμ.) ζάχαρη (κανονική ή άχνη)
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
2 φλιτζάνια (250 g) αλεύρι
½ φλιτζάνι (110 g) βούτυρο
1 φλιτζάνι (220 g) καστανή ζάχαρη
2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
Παγωτό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής για ανάποδο κέικ μπανάνας με καραμέλα βουτύρου

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε με ένα πιρούνι τις ώριμες μπανάνες. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατέψετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές ( να μην έχει σβώλους από το αλεύρι). Το αφήνετε στην άκρη και ξεκινάτε να φτιάξετε την καραμέλα.
Σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά, λειώνετε το βούτυρο και προσθέτετε την καστανή ζάχαρη. Προσοχή η φωτιά δεν πρέπει να είναι δυνατή. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνετε την καραμέλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τα κομμάτια μπανάνας και μετά ρίχνετε το μείγμα (μπανάνας). Αφήνετε να κρυώσει για λίγο και ξεφορμάρετε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.