Κρέπες. Αλμυρές ή γλυκές; Εγώ σας παρουσιάζω μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για αλμυρές κρέπες με κοτόπουλο και τυρί κρέμα. Προμηθευτείτε τα ανάλογα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα την συνταγή.
Υλικά για αλμυρές κρέπες με κοτόπουλο και τυρί κρέμα
Φιλέτο κοτόπουλο μαγειρεμένο και κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ τυρί κρέμα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις κρέπες:
250 γρ φρέσκο γάλα
125 γρ αλεύρι
2 αυγά
λίγο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για αλμυρές κρέπες με κοτόπουλο και τυρί κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το αλεύρι, τα αυγά, ενώ προσθέτετε λίγο αλάτι. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και ρευστό.
Αλείφετε το τηγάνι με λίγο βούτυρο και το αφήνετε να κάψει καλά. Παίρνετε από το μείγμα, μισό φλυτζάνι του καφέ και το περιχύνετε στο τηγάνι, ώστε να πάει παντού.
Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για 1 με 2 λεπτά. Μόλις, ροδίσει την γυρίζετε από την άλλη πλευρά. Με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνετε και τις υπόλοιπες κρέπες.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κύβους του κοτόπουλου, με τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σωτάρετε αυτό το μείγμα σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις, είναι έτοιμο, το αφήνετε λίγο στην άκρη, μέχρι να κρυώσει.
Κατόπιν, απλώνετε στη μία πλευρά κάθε κρέπας το τυρί κρέμα. Παίρνετε λίγο από το μείγμα με το κοτόπουλο και τη γεμίζετε.
Τις κλείνετε και είναι έτοιμες.