Ένα 23 χρόνο κορίτσι αποφασίζει να εγκαταλείψει την άνετη ζωή του για να ανακαλύψει την αλήθεια της αντίθετης πλευράς και να σταθεί δίπλα σ’ αυτούς που αδικούνται. Με ποιο τίμημα άραγε; Όλα όσα θα μας διηγηθεί θα μετατραπούν σε ένα συγκλονιστικό θεατρικό μονόλογο που έρχεται για να θέσει πολλά ερωτήματα .
Rachel Corrie: Στις 6 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παραμυθίας
Το έργο θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του 4ου Θεατρικού Φεστιβάλ Μονολόγων από την εταιρεία παραγωγής AnasaArt στο Θέατρο Παραμυθίας Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Ερμηνεία \Σκηνοθεσία\Διασκευή του έργου: Βασιλείου Μαριάννα
Μουσική Επιμέλεια : Στράτος Αντωνίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταυρούλα Ευαγγελοπούλου , Ειρήνη Ζαρναβέλη
Φωτογραφία: Μάνος Μανιός
Επιμέλεια Αφίσας: Κωσταντίνος Πατούρας
Διάρκεια: 40 λεπτά
Διαγωνίζεται στη κατηγορία Ερασιτέχνες Ηθοποιοί
Πού και Πότε: Θέατρο Παραμυθίας Αλμπέρτα Τσοπανάκη [Παραμυθιάς 27 Γκάζι] , Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 στις 7μμ
Η είσοδος στο θέατρο επιτρέπεται σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης COVID-19 , ή σε εκείνους που προσκομίζουν αρνητικό rapid –test 48 ωρών.
Τα παιδιά έως 12 ετών με υπογεγραμμένη δήλωση γονέα για αρνητικό self –test.
Στην είσοδο θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας και έλεγχος των πιστοποιητικών με covid free app.
Είσοδος 10 ευρώ για 2 μονολόγους [ εφόσον υπάρχουν θέσεις για τον δεύτερο ]. Δεκτά μετρητά και πιστωτικές κάρτες στην είσοδο του θεάτρου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις : 6983782678, 6983042463
Σημείωμα Σκηνοθέτη
Η ιστορία της Rachel Corrie είναι μια αληθινή ιστορία που ομολογώ πως όταν τη πρωτοδιάβασα με συγκλόνισε τόσο πολύ που έκλαιγα με αναφιλητά. Η Rachel ταξίδεψε τον Ιανουάριο του 2003 από τις ΗΠΑ στη Λωρίδα της Γάζας συμμετέχοντας στη δράση μη βίαιου ακτιβισμού [International Solidarity Movement] . Σκοπός της ήταν να αποτρέψει την κατεδάφιση σπιτιών των παλαιστινίων δυστυχώς όμως η βιαιότητα του Ισραηλινού στρατού δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει το έργο της εκεί . Η Rachel πλήρωσε το τίμημα του να μην αποδέχεσαι την αδικία και την απανθρωπιά που υπάρχει σε αυτό το κόσμο. Έτσι μετά τον βίαιο θάνατο της αποτέλεσε ένα παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς . Ο ισραηλινός στρατός όμως δεν λογοδότησε ποτέ για τη δολοφονία της . Το έργο βασίζεται σε ημερολόγια και σε e-mail που έστελνε η ίδια στους δικούς της. Η συγκεκριμένη παράσταση έχει ανέβει σε δέκα χώρες καθηλώνοντας το κοινό και θεωρώ ότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ . Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί μέχρι και σήμερα μια ανοιχτή πληγή . Εμείς θα συνεχίσουμε να μην το βλέπουμε; Θεωρώ ότι είναι ένα έργο που αξίζει όλοι να δουν , ένα έργο που σκοπό έχει να μας ευαισθητοποιήσει και ίσως να μας κάνει λίγο καλύτερους!