Κατά την επίσκεψή μου στην Πάτμο, επισκέφθηκα την φημισμένη ψαροταβέρνα Λάμπη στο βορειότερο μέρος του νησιου που απέχει περίπου 9 χιλιόμετρα από το κέντρο. Φθάνοντας εκεί θα βρεθείς σε έναν κλειστό κόλπο με μία μοναδική παραλία η οποία είναι φημισμένη για τα βότσαλά της.
Η ψαροταβέρνα Λάμπη πρωτολειτούργησε σαν καφενείο στα τέλη του 1950. Όσοι την είχαν επισκεφθεί τότε και σήμερα μου είπαν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η ίδια ηρεμία τότε η ίδια ηρεμία και σήμερα. Tα μπλε τραπεζάκια μπροστά στη θάλασσα σε έκαναν να μπεις μέσα για να δεις τι λιχουδιές ετοίμαζε η κυρία Καίτη. «Από το 1958 είναι το μαγαζί και έχουμε παραδοσιακή κουζίνα», μου λέει.
Αφού με ξενάγησε στο μποστάνι της, απόλαυσα τα υπέροχα εδέσματα της , τα ντολμαδάκια της, την μελιτζάνα φούρνου, τους κολοκυθοανθούς και τα χόρτα! Εάν επισκεφθείς το νησί της Αποκάλυψης πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις κι από την κυρία Καίτη. Σίγουρα είναι από τις πιο γραφικές ταβέρνες της χώρας μας.
Διαβάστε επίσης: Τρεις μέρες στην Πάτμο: Το travelgirl.gr σε ξεναγεί στο Νησί της Αποκάλυψης και «αποκαλύπτει» άγνωστα μέρη του νησιού