Πρεβεζάνικη συνταγή για 25η Μαρτίου: Φτιάξε σπιτική μπλατσάρα (πίτα με χόρτα)

Η μπλατσάρα είναι μια τοπική συνταγή για πίτα με χόρτα από την Πρέβεζα. Είναι πεντανόστιμη και για να την φτιάξετε χρειάζεστε απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο. Η Λαμπρίνα Βαρίτη μας δείχνει την συνταγή!

 ΥΛΙΚΑ

 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια

700 ml φρέσκο γάλα

καλαμποκάλευρο όσο πάρει (περίπου 500 γρ)

άνηθος μαϊντανός

250 γρ. τυρί φέτα

αλάτι, πιπέρι λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον κορμό και το πράσινο μέρος σε μέτρια κομμάτια. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο και το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί τριμμένο με το χέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια πιέζοντας ελαφρά. Έχουμε ζεστάνει αρκετά το γάλα και το ρίχνουμε στα κρεμμύδια εναλλάξ και το αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να έχει την μορφή χυλού. Έχουμε λαδώσει με αρκετό λάδι ένα ταψί (της κουζίνας κατά προτίμηση) και αναποδογυρίζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Ρίχνουμε ακόμα λίγο λάδι πάνω στην πίτα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 175 βαθμούς ή μέχρι να κοκκινίσει καλά η πίτα από πάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.