Τα πολίτικα σουτζουκάκια φημίζονται. Μπορεί να χρειάζονται αρκετά υλικά και χρόνος για να τα φτιάξετε στο σπίτι αλλά είναι από τα πιο ωραία γευστικά πιάτα. Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά 4-6 άτομα για σουτζουκάκια
για τα σουτζουκάκια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό ή φρυγανιά τριμμένη
2 αβγά
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
για τη σάλτσα
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.τ.γ κύμινο
1/4 κ.τ.γ μπαχάρι
2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής για σουτζουκάκια
Ζυμώστε όλα τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω για τα σουτζουκάκια και πλάστε τα. Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε μέχρι να ροδίσουν.
Παράλληλα ετοιμάστε τη σάλτσα σας σε μία κατσαρόλα.
Μόλις τα σουτζουκάκια σας είναι έτοιμα και μόλις η σάλτσα σας αρχίζει να βράζει προσθέστε τα σουτζουκάκια μέσα, και μαγειρέψτε μέχρι να έχετε μια ωραία χυλωμένη σάλτσα.
Όπως αναφέραμε πιο πάνω, σερβίρονται και τρώγονται με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή ζυμαρικά.