Το κρέας με λάχανο είναι το παραδοσιακό χειμωνιάτικο φαγητό. Πώς θα σας φαινόταν αν το φτιάχνατε στο σπίτι, ακολουθώντας τα βήματα της παρακάτω συνταγής; Ένα φαγητό που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι.
Υλικά για κρέας με λάχανο
– 1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες
– 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
– 1 φλιτζάνι λάδι
– Αλάτι πιπέρι και κανέλα
– 1 μέτριο λάχανο περίπου 1 κιλό
– 2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
– 3 πράσα σε ροδέλες
– 3 καρότα σε ροδέλες
– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
– 1 ποτηράκι κρασί
Εκτέλεση συνταγής για κρέας με λάχανο
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πρώτα το κρέας και μόλις πάρει λόγο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, ροδοκοκκινίζει και σβήνουμε με το κρασί. Έπειτα προσθέτουμε το λάχανο που έχουμε πρώτα ψιλοκόψει, τα καρότα και τα πράσα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και πάπρικα. Τέλος, προσθέτουμε δυο ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει έως ότου πιει τα ζουμάκι του.