Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ, Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο ART TV στην εκπομπή Εκρηκτικό Δελτίο για τον τουρισμό

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης,  μίλησε στο ART TV , στην εκπομπή Εκρηκτικό Δελτίο και στους  δημοσιογράφους Σπύρο Σταθάκη και Σοφία Παραδείση.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ, Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο ART TV στην εκπομπή Εκρηκτικό Δελτίο για τον τουρισμό

Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ, Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο ART TV στην εκπομπή Εκρηκτικό Δελτίο
Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ, Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο ART TV στην εκπομπή Εκρηκτικό Δελτίο

Ο  Cpt. Γιώργος Βάλλης αναφέρθηκε αρχικά στην πορεία του κλάδου του για την σεζόν που σε λίγο ολοκληρώνεται και σημείωσε ότι υπάρχει μια μείωση της τάξης του 25-30% στον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό ενώ στα νησιά το ποσοστό είναι 30-40%. Οι λόγοι είναι όλα τα γεγονότα που συνέβησαν τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως εκλογές, ολυμπιακοί αγώνες, euro και πόλεμοι που ακόμα μαίνονται. Στον κλάδο σήμερα υπάρχουν γύρω στα 7500 σκάφη και περίπου 30.000 εργαζόμενοι σε αυτά. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τώρα που ολοκληρώνεται η σεζόν πολλοί από αυτούς τους εργαζόμενους θα μείνουν άνεργοι εξαιτίας αυτής της κακής οικονομικής κατάστασης.

Στη συνέχεια ο Cpt. Γιώργος Βάλλης μίλησε για τις προτάσεις που ο ίδιος μέσα από την Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων έχει κάνει επανειλημμένως στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όπως για τις ταχύτητες των πλοίων όταν μπαίνουν στο λιμάνι, για το πρωτόκολλο που θα έπρεπε να υπάρχει για τα ΑΜΕΑ, για τις ναυτικές φωτοβολίδες και ακόμα και για τον φωτισμό που θα έπρεπε να υπάρχει στις ξέρες. Όμως με λύπη του διαπιστώνει ότι ακόμα δεν έχει γίνει κάποια ενεργοποίηση πάνω σε αυτά με κάποιο νομοσχέδιο, τροπολογία ή πρωτοβουλία. Και συμπληρώνει ότι το καλοκαίρι που μόλις πέρασε είχαμε πάρα πολλά δυσάρεστα γεγονότα. Επίσης εξέφρασε τον φόβο του ότι αν οι αρμόδιες αρχές δεν κινητοποιηθούν του χρόνου θα μιλάμε πάλι για τα ίδια θέματα ίσως θρηνώντας και θύματα.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης ευελπιστεί να υπάρξει πολιτική βούληση για την διαφύλαξη κυρίως της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα ώστε  η επόμενη χρονιά να είναι πολύ καλύτερη με άλλα δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.