Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης μας μαθαίνει να φτιάχνουμε το πιο νόστιμο carrot cake με αρώματα μελομακάρονου

Μετά από πρόσκληση της communication lab και της lurpak, βρεθήκαμε στον μαγικό χώρο του γνωστού pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη. Φορέσαμε τις ποδιές μας και μάθαμε πώς να φτιάχνουμε carrot cake.

Υλικά για carrot cake με αρώματα μελομακάρονου 

  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 4 μεσαία αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 250 γρ. καρότα τριμμένα

Υλικά για την επικάλυψη

  • 200 γρ. τυρί κρέμα arla
  • 80 γρ. βούτυρο lurpak
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλλο
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • προαιρετικά τριμμένο καρύδι
Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης μας μαθαίνει να φτιάχνουμε το πιο νόστιμο carrot cake με αρώματα μελομακάρονου
Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης μας μαθαίνει να φτιάχνουμε το πιο νόστιμο carrot cake με αρώματα μελομακάρονου

Εκτέλεση συνταγής για carrot cake

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα μας. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά μας, που πριν έχουμε χτυπήσει. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκάλι και τα τριμμένα καρότα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεκινάμε την διαδικασία για την επικάλυψη.
Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης μας μαθαίνει να φτιάχνουμε το πιο νόστιμο carrot cake με αρώματα μελομακάρονου
Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης μας μαθαίνει να φτιάχνουμε το πιο νόστιμο carrot cake με αρώματα μελομακάρονου

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο (προσοχή να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα) τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Τέλος, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας και προαιρετικά γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.