Τον Ιωάννη Παντελίδη έτυχε να τον γνωρίσω από τα θέατρα. Είναι ένα καλοσυνάτο παιδί με μπόλικη θετική ενέργεια. Από την πρώτη στιγμή συμπάθησε ο ένας τον άλλον. Αδυναμίες είναι αυτές, δεν κρύβονται. Επειδή πάντα χαίρομαι να γνωρίζω ταλαντούχους ανθρώπους θα σας γράψω λίγα λόγια για εκείνον, για να σας τον συστήσω!
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα! Παράλληλα με τη σχολική του ζωή αποφοίτησε και από τη σχολή Le Monde ως τεχνικός μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται στο χώρο του θεάματος, καθώς ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία θεατρικών παραστάσεων…και όχι μόνο! Η μεγάλη του αγάπη, η μαγειρική, παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του, καθώς φέτος θα τον βρούμε να συνεργάζεται στα σεμινάρια της Ντίνας Νικολάου στη Yolenis!
Υλικά
8 μπριζόλες χοιρινές με ή χωρίς κόκαλο (κατά προτίμηση από λαιμό)
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα BBQ (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι κέτσαπ
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα, γλυκιά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μουστάρδα, το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. «Βαπτίζουμε» τις μπριζόλες γυρίζοντάς τις να αλειφτούν καλά με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα ή εναλλακτικά στο τηγάνι για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τις στα μισά του χρόνου για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Για τη σάλτσα BBQ, ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τις ψημένες μπριζόλες μαζί με τη σάλτσα.
Σημειώσεις/συμβουλές:
*Ιδανικά, μπορούμε να ετοιμάσουμε τις μπριζόλες από το προηγούμενο βράδυ έτσι ώστε να μείνουν ολόκληρη τη νύχτα και έτσι να έχουμε καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.
**Η σάλτσα BBQ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα