Ο Ιωάννης Παντελίδης μας γράφει τις συνταγές του κι εμείς τις απολαμβάνουμε με το παραπάνω! Το σπεζσοφάι με χωριάτικα λουκάνικα είναι ένα φαγητό που το αγαπάτε και το έχετε ζητήσει αρκετές φορές. Πάμε να δούμε μαζί με τον Ιωάννη πώς μπορούμε να το μαγειρέψουμε.
ΥΛΙΚΑ
3 χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πιπεριές Φλωρίνης
4 πράσινες πιπεριές
2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 φλιτζάνη ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις πράσινες πιπεριές κατά μήκος σε χοντρές φέτες. Προετοιμάζουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε τις πιπεριές, λίγη από την ντομάτα και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να εξατμιστεί το νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λουκάνικο, την υπόλοιπη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ετοιμαστούν τα λουκάνικα. Σερβίρουμε το σπετσοφάι ζεστό εναλλακτικά στο τηγάνι.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες συνταγές του Ιωάννη Παντελίδη