Ο Ιωάννης Παντελίδης μας φτιάχνει ρολό σοκολάτας με λευκή κρέμα!

Ο Ιωάννης Παντελίδης έχει βαλθεί να τρελάνει τον ουρανίσκο μας με τις υπέροχες συνταγές του! Αυτή τη φορά μας φτιάχνει ρολό σοκολάτας με λευκή κρέμα και μοιράζεται μαζί με τους αναγνώστες του travelgirl.gr την συνταγή.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι: 

8 αυγά

8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

8 κουταλιές της σούπας κακάο

3 βανίλιες

Για τη γέμιση:

1 κουτί κρέμα μόρφατ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

μερέντα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι χωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και σε ένα άλλο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, κακάο, βανίλια, και κρόκους). Σταδιακά προσθέτουμε και την μαρέγκα. Θα βγει ρευστό. Το απλώνουμε σε ένα ταψί τετράγωνο κατά προτίμηση με μία λαδόκολλα από κάτω και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Το ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.

Για τη γέμιση χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει λίγο. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο , την αφήνουμε να κρυώσει, μετά απλώνουμε την κρέμα και το τυλίγουμε κι από πάνω το αλείφουμε με μερέντα (προαιρετικά).

10 λεπτά στο ψυγείο να δέσει και μετά… καλή όρεξη!

Διαβάστε κι άλλες συνταγές του Ιωάννη Παντελίδη

Ο Ιωάννης Παντελίδης μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε μαριναρισμένες μπριζόλες με σάλτσα BBQ (μπάρμπεκιου)

Ποιος είναι ο Ιωάννης Παντελίδης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα! Παράλληλα με τη σχολική του ζωή αποφοίτησε και από την σχολή Le Monde ως τεχνικός μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται στο χώρο του θεάματος, καθώς ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία θεατρικών παραστάσεων…και όχι μόνο! Η μεγάλη του αγάπη, η μαγειρική, παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του, καθώς φέτος θα τον βρούμε να συνεργάζεται στα σεμινάρια της Ντίνας Νικολάου στη Yolenis!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.