Ο Ιωάννης Παντελίδης άφησε λίγο τα γλυκά στην άκρη και σήμερα ειδικά για τους αναγνώστες του travelgirl.gr μαγειρεύει παντζαροσαλάτα με γιαούρτι.
Υλικά
500 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
70 γραμμάρια ψίχα καρυδιού σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κρατάμε τα υγρά που θα βγάλουν και τα προσθέτουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο μεγάλο μπολ που κόψαμε τα παντζάρια προσθέτουμε το μίγμα με το γιαούρτι και το ζωμό παντζαριού. Προσθέτουμε τον άνηθο, καθώς και τα χοντροκομμένα καρύδια. Σερβίρουμε την παντζαροσαλάτα σε ποτήρια ή σε πιατάκια και… Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες συνταγές του Ιωάννη Παντελίδη