Ο Ιωάννης Παντελίδης όταν μπαίνει στην κουζίνα μας τρελαίνει με τις συνταγές του! Εγώ προσωπικά έχω φάει από τα χεράκια του, τόσο γλυκά όσο και φαγητά και πραγματικά ‘τρελαίνεται” ο ουρανίσκος μου. Σήμερα θα φτιάξει φυστικοτρουφάκια και μοιράζεται μαζί με όλους σας την συνταγή του.
Υλικά
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια
50 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 πακέτο μπισκότα με γεύση βανίλια (ή digestive)
150 γραμμάρια φυστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και τα μπισκότα (τριμμένα) και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται.
Φοράμε γάντια λάτεξ (για να μην κολλάει το μείγμα) και τα πλάθω σε μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια. Βάζω σε ένα πιάτο τα τριμμένα φυστίκια και ρολάρουμε τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού.
Πριν τα σερβίρουμε, τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και… Καλή σας απόλαυση!