Η Πλατεία Κολωνακίου “μύρισε” αέρα ανανέωσης μιας και η ιστορική Λυκόβρυση έχει γίνει το talk of the town. Ο Παύλος Κυριάκης, executive chef του ιστορικού εστιατορίου, υποδέχτηκε στις 29 Μαΐου τον Hervé Deville, πρώην σεφ του διάστερου λονδρέζικου Sketch, νυν σεφ του εμβληματικού Momo, που βρίσκεται επίσης στο Mayfair, για ένα δυνατό γαστρονομικό event.
Συνάδελφοι και φίλοι, βρεθήκαμε εκεί, μιλήσαμε με τον ευγενέστατο και υπερταλαντούχο chef ο οποίος μας εξήγησε αναλυτικά τον συνδυασμό των γεύσεων, την πηγή έμπνευσής του, ενώ δεν έλειψε να εκφράσει τη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα και την κουζίνα της!
Το μενού πέντε πιάτων που μας παρουσίασε είχε γευστικό χαρακτήρα παρόμοιο με αυτόν της κάρτας του Momo. Τα πιάτα είχαν μεσογειακό και λιβανέζικο χαρακτήρα
Πολύχρωμα καρότα, Εσπεριδοειδή, Φρούτα του Πάθους, Ρεβύθια
Διαβάζοντας κανείς την περιγραφή του πρώτου πιάτου, σίγουρα θα του κάνει εντύπωση πώς είναι δυνατόν τα όσπρια να ταιριάζουν με τα εσπεριδοειδή. Όχι μόνο ταιριάζουν λοιπόν, αυτό το πιάτο απογείωσε τη γεύση μας. Ο συνδυασμός ήταν κορυφαίος και ανυπομονούσαμε για το επόμενο πιάτο.
Χταπόδι, Syrah, Βατόμουρα, Ψωμάκι Πίτα
Ειμαι από τους ανθρώπους που αγαπώ τα θαλασσινά και τα ψάρια. Το χταπόδι όμως είναι από τα πιάτα που όπως και να το έχω φάει δεν με έχει ενθουσιάσει. Ο Herve Deville, έκανε τα μαγικά του στον συνδυασμό αυτό και τα βατόμουρα έκαναν την διαφορά. Δεν καταλάβαινες ότι έτρωγες χταπόδι.
Τσιπούρα, Κολοκυθάκι, Κόκκινη Πιπεριά “Pequillos”, Σάλτα Αιόλι με Κρόκο Κοζάνης
Η τσιπούρα ειναι από τα αγαπημένα μου ψάρια. Το πιάτο αυτό, έπαιρνε 10 με τόνο μόνο από την διακόσμηση. Η κόκκινη πιπεριά πάνω στην τσιπούρα και η σάλτσα με τον κρόκο Κοζάνης σου θύμιζε “μπαρούτι” έτοιμο να εκτοξεύσει όλες τις αισθήσεις σου.
Τραγανό Μπούτι Κοτόπουλου, Λουίζα, Σπόρος Σιταριού, Freekeh, Πράσινο Κάρδαμο
Το κρατς που έκανε στο στόμα, ήταν αρκετό για να ενθουσιαστούμε με την πρώτη κιόλας μπουκιά. Ακόμη και όσοι δεν ήταν λάτρεις του κοτόπουλου, το συγκεκριμένο πιάτο έγινε ανάρπαστο στα πέντε λεπτά!
Καραμελωμένο Φύλλο, Συμπυκνωμένο Γάλα, Φράουλες
Με την ίδια διάθεση που ξεκίνησε το menu έτσι τελείωσε. Το γλυκό μπορεί να φαίνεται απλό, όμως η τεχνική του chef και τα υλικά το απογείωσαν… Αν και λάτρης της σοκολάτας, αυτό το γλυκό ξέρω ότι θα αργήσω πολύ να το φάω έτσι όπως μας το σέρβιρε ο βραβευμένος chef.