Τον Πέτρο Συρίγο, λίγο πολύ, όσοι ασχολούμαστε με το φαγητό, τον γνωρίζουμε. Ο αγαπημένος chef, έχει βάλει όλη τη μαεστρία του στο new entry της παραλιακής, Rayen, και έχει φέρει το Μεξικό στην Ελλάδα! Πώς τα έχει καταφέρει; Σίγουρα το ταλέντο του στη μαγειρική και η παρουσίαση στα πιάτα, τον έχει κάνει να είναι από τους πιο δημοφιλείς chef της χώρας μας. Τον συνάντησα πριν από λίγο καιρό στα εγκαίνια του μαγαζιού όπου παράθεσε για τους καλεσμένους του ένα δείπνο που θα έχουμε να θυμόμαστε για καιρό. Επειδή όμως μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, επισκέφθηκα το Rayen ένα απογευματόβραδο για να πιω το κοκτέιλ μου την ώρα που έδυε ο ήλιος, να απολαύσω τη μαγική θέα της θάλασσας και να δοκιμάσω τα πιάτα που δεν είχα φάει στα εγκαίνια.
Εκεί λοιπόν τον συνάντησα και τον ρώτησα για ποιο λόγο το Rayen κατάφερε να γίνει μέσα σε λίγες μέρες το νέο talk of the town. “Είναι ένα μεξικανικό εστιατόριο που η ιδέα του ήταν να γίνει από την περσινή χρονιά αλλά τελικά πήραμε ένα χρόνο αναβολή για να το στήσουμε ακόμη καλύτερα και ιδού τα αποτελέσματα! Καλοκαιρινές βραδιές δίπλα στη θάλασσα με κοκτέιλ και μεξικάνικες γεύσεις,ποιος μπορεί να πει όχι; “(Γελάει)
Τα must-eat πιάτα που προτείνει ο Πέτρος Συρίγος
To travelgirl.gr δοκιμάζει τα πιάτα του chef!
Ceviche με λαυράκι: Το αγαπημένο πιάτο όλων με άριστη βαθμολογία
Ο Πέτρος Συρίγος μας δείχνει βήμα βήμα την συνταγή για CHILI CON CARNE
ΥΛΙΚΑ
2 τμχ κρεμμύδι
4 σκέλιδες σκόρδο
1 κιλό μοσχάρι χτένι
250 γρ κρασί
3 κτσ πελτέ
800 γρ κονκασε ντομάτα
αλάτι, πιπέρι
1 κτγ κύμινο
1 κτγ κανέλα
1 κτγ κολιανδρο
τζίντζερ
4 κτσ worcesteshire sause
800 γρ φασόλια κονσέρβα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, και το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το μοσχάρι ψιλοκομμένο και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε πελτέ και ντομάτα κονκασε. Τα υπόλοιπα μπαχαρικά τα βράζουμε για μία ώρα και τέλος βάζουμε τα βρασμένα φασόλια! Καλή όρεξη