Ο chef του Rayen, Πέτρος Συρίγος στο travelgirl.gr: Μεξικάνικες γεύσεις δίπλα στη θάλασσα!

Τον Πέτρο Συρίγο, λίγο πολύ, όσοι ασχολούμαστε με το φαγητό, τον γνωρίζουμε. Ο αγαπημένος chef, έχει βάλει όλη τη μαεστρία του στο new entry της παραλιακής, Rayen, και έχει φέρει το Μεξικό στην Ελλάδα! Πώς τα έχει καταφέρει; Σίγουρα το ταλέντο του στη μαγειρική και η παρουσίαση στα πιάτα, τον έχει κάνει να είναι από τους πιο δημοφιλείς chef της χώρας μας. Τον συνάντησα πριν από λίγο καιρό στα εγκαίνια του μαγαζιού όπου παράθεσε για τους καλεσμένους του ένα δείπνο που θα έχουμε να θυμόμαστε για καιρό. Επειδή όμως μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, επισκέφθηκα το Rayen ένα απογευματόβραδο για να πιω το κοκτέιλ μου την ώρα που έδυε ο ήλιος, να απολαύσω τη μαγική θέα της θάλασσας και να δοκιμάσω τα πιάτα που δεν είχα φάει στα εγκαίνια.

Εκεί λοιπόν τον συνάντησα και τον ρώτησα για ποιο λόγο το Rayen κατάφερε να γίνει μέσα σε λίγες μέρες το νέο talk of the town. “Είναι ένα μεξικανικό εστιατόριο που η ιδέα του ήταν να γίνει από την περσινή χρονιά αλλά τελικά πήραμε ένα χρόνο αναβολή για να το στήσουμε ακόμη καλύτερα και ιδού τα αποτελέσματα! Καλοκαιρινές βραδιές δίπλα στη θάλασσα με κοκτέιλ και μεξικάνικες γεύσεις,ποιος μπορεί να πει όχι; “(Γελάει)

Τα must-eat πιάτα που προτείνει ο Πέτρος Συρίγος

Η ερώτηση που κάνω πάντα στους chef είναι  ποια πιάτα είναι αυτά που αντιπροσωπεύουν την κουζίνα τους. “Όλα τα πιάτα είναι ένα και ένα και το λέω γιατί όντως το κάθε πιάτο δεν είναι κάποια αντιγραφή μεξικάνικου φαγητού,έχω κρατήσει τη μεξικάνικη ιδέα βάζοντας κάποιες πινελιές φέρνοντας το στα ελληνικά δεδομένα!
Chimichanga(τηγάνισμα η τορτίγια με κοτόπουλο) και carne asada,ένα χοιρινό που είναι μαγειρεμένο για 7 ώρες είναι απ τα must που πρέπει να δοκιμάσεις”!

To travelgirl.gr δοκιμάζει τα πιάτα του chef!

Όσο για εκείνους που δεν τρώνε το κρέας, ο chef έχει μεριμνήσει και έχει πιάτα που απευθύνονται σε vegetarian. “Έχουμε προβλέψει εγώ και η ομάδα μου και για αυτούς που δεν επιθυμούν το κρέας! 3 από τις κατηγορίες του μενού είναι και για vegetarian όπως tacos, burritos και fajitas“. 
Όπως όλοι οι chef, έτσι κι ο Πέτρος του αρέσει να πειραματίζεται στην κουζίνα και να “πειράζει” τις γεύσεις. “Φυσικά και τις πειράζουμε για να βάλουμε τη δίκη μας πινελιά και να το φέρουμε κοντά στη γεύση που μας αρέσει και θεωρούμε ότι θα αρέσει και στον κόσμο που θα δοκιμάσει! Αλλά πάντα όλα με μέτρο”!

Ceviche με λαυράκι: Το αγαπημένο πιάτο όλων με άριστη βαθμολογία

Το ceviche με λαυράκι, το chimichanga και το μαριναρισμένο κοντοσούβλι κοτόπουλο φαινεται ότι είναι η 3αδα ´φωτιά´ του εστιατορίου, μου λέει χαρακτηριστικά την ώρα που απολαμβάνουμε το κάθε πιάτο πίνοντας τα υπέροχα κοκτέιλ!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Πέτρος Συρίγος μας δείχνει βήμα βήμα την συνταγή για  CHILI CON CARNE

 

ΥΛΙΚΑ

2 τμχ κρεμμύδι

4 σκέλιδες σκόρδο

1 κιλό μοσχάρι χτένι

250 γρ κρασί

3 κτσ πελτέ

800 γρ κονκασε ντομάτα

αλάτι, πιπέρι

1 κτγ κύμινο

1 κτγ κανέλα

1 κτγ κολιανδρο

τζίντζερ

4 κτσ worcesteshire sause

800 γρ φασόλια κονσέρβα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, και το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το μοσχάρι ψιλοκομμένο και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε πελτέ και ντομάτα κονκασε. Τα υπόλοιπα μπαχαρικά τα βράζουμε για μία ώρα και τέλος βάζουμε τα βρασμένα φασόλια! Καλή όρεξη

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φωτογραφίες: Μαρκέλλα Σαράιχα, Δημήτρης Τσίγκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.