Πολλές φορές στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να διαβάζω τις ιστορίες των πιο διάσημων σεφ του κόσμου και τους λόγους που ξεχωρίζουν. Όσοι αγαπάτε τις σφολιάτες και τα γλυκά, σίγουρα θα έχετε ακουστά τον Patrick Fremont, ιδιοκτήτη του γαλλικού “La Maison Fremont”.
Στη Βουργουνδία πέρσι βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ζαχαροπλάστης-αρτοποιός και σε λίγες ημέρες θα έχουμε τη δυνατότητα να τον δούμε από κοντά και να απολαύσουμε το menu του στο My1Cusine. Συγκεκριμένα ο Μιράν Γιαγτζιάν, ο οποίος έχει συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν προσκάλεσε τον βραβευμένο αρτοποιό/ζαχαροπλάστη στον χώρο του για να μαγειρέψουν μαζί και γνωρίσει ο κόσμος που θα παραβρεθεί τις διάσημες ζύμες και τις σφολιάτες του!
Διαβάστε επίσης: My1Cuisine: Το travelgirl.gr ανακάλυψε ένα εστιατόριο που «παντρεύει» την ανατολίτικη με την γαλλική κουζίνα
“Είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία, ήμασταν και φίλοι όταν ζούσα στην Ντιζόν καθώς το αρτοποιείο του ήταν δίπλα στο σπίτι μου. Είχαμε μία πολύ ωραία σχέση και για αυτό δουλέψαμε μαζί. Τότε μου είχε ζητήσει να μείνω εκεί, να παρατήσω τη μαγειρική και να ασχοληθώ με την ζαχαροπλαστική”, μου λέει ο Μιράν όση ώρα κοιτούσαμε το menu.
Mετά από το πετυχημένο event στο χώρο του, που έγινε πριν λίγες ημέρες για να γνωρίσει ο κόσμος την αρμένικη κουζίνα μέσα από τα κρασιά της, ο Μιράν δίνει τη δυνατότητα σε όλους εμάς, να απολαύσουμε απίστευτα εδέσματα από τα χέρια του αλλά και του διάσημου προσκεκλημένου και φίλου του. “Θα έχουμε και δικές του σφολιάτες, και γαλλικές ζύμες σε διάφορες παρασκευές, όπως εκλέρ, και γλυκά. Και τις τρεις μέρες θα βρίσκεται εδώ στο μαγαζί και θα μπορεί ο κόσμος (όσοι μιλούν γαλλικά) να συνομιλήσουν μαζί του”.
Διαβάστε επίσης: Η Αρμενία στο πιάτο και το ….ποτήρι σας! Το My1Cuisine και η Quality Fruit Wines σε περιμένουν για ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι
Μάλιστα την Παρασκευή, την πρώτη μέρα δηλαδή του event, επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο Γάλλος πρέσβης, Christophe Chantepy, για να απολαύσει τα εδέσματα. “Ο σεφ έρχεται την Τρίτη το μεσημέρι, θα εξοικειωθεί με την κουζίνα και Τετάρτη Πέμπτη θα βρισκόμαστε στον πυρετό των προετοιμασιών”!
Όσο για το menu που θα απολαύσουν όσοι θα βρίσκονται εκεί;
Welcome
gougeres (αλμυρά σου και αλμυρές παρασκευές από σφολιάτα)
Πρώτο πιάτο
Πράσινη σαλάτα και εκλέρ με φάβα, καραμελωμένα κρεμμύδια και χταπόδι
Κυρίως πιάτο
Ψαρονέφρι με σος κόκκινου κρασιού και voleuven με ριζότο σπανάκι (για όσους νηστεύουν αντί για ψαρονέφρι θα σερβιριστεί φιλέτο μπαρμπουνιού)
Επιδόρπιο
Προφιτερόλ ή baba au rum
Τιμή μενού κατά άτομο: 28 ευρώ