Ο Κυριάκος Μελάς είναι από τους αγαπημένους μου σεφ. Μαγειρεύει από τα πέντε του! Μάλιστα, η μύτη του έχει ακόμα το σημάδι από την πρώτη του αταξία στην κουζίνα! Με ρίζες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Κέρκυρα, έχει περασμένες στο DNA του τις μνήμες των μυστικών από τις πιο φημισμένες ελληνικές κουζίνες.
Υλικά για ψητό cheesecake
για την βάση :
- 250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης (μπορείτε αν θέλετε να το κάνετε μισά-μισά με δημητριακά ολικής άλεσης)
- 1 κ.τ.γ. κανέλα
- 2 κ.τ.σ. βούτυρο λιωμένο (80 γρ.)
για την κρέμα:
- 300 γρ. τυρί κρεμα
- 500 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 4 αυγά
- 250 γρ. μέλι
- 1 κ.τ.σ. κορν φλαουρ ή ταπιόκα
- 1 κ.τ.σ. υγρή βανίλια
- 2 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής για ψητό cheesecake
Αλέστε καλά στον πολυκόφτη τα υλικά της βάσης . Στρώστε σε ένα ταψάκι το μείγμα και ψήστε στο 150o C για 10 λεπτά. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα, το τυρί κρέμα με το μέλι , προσθέστε τα αυγά , την βανίλια , το λεμόνι, το κορν φλαουρ και τέλος με απαλές κινήσεις ενσωματώστε το γιαούρτι . Ρίξτε το μίγμα πάνω στην βάση και ψήστε για περιπου 50 λεπτά στους 120oC. Αφηστε να κρυώσει καλά και τέλος παγώστε το στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρετε με μαρμελάδα φράουλα που ταιριάζει απίθανα ή με topping της αρεσκείας σας.