Ο chef Γιώργος Λαΐδης μας δίνει την καλοκαιρινή συνταγή για φακές Beluga, κατσικίσιο τυρί και κεράσια. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε την εκτέλεση της συνταγής και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.
Υλικά Για φακές Beluga, κατσικίσιο τυρί και κεράσια
250γρ Φακές Beluga
150γρ Κατσικίσιο τυρί
200 γρ φρέσκα κεράσια
65γρ λαδολέμονο τρούφας
Μελισσόχορτο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για το λαδολέμονο τρούφας
50γρ. Φρέσκο χυμό λεμόνι
150γρ.Ελαιόλαδο
10γρ. λάδι τρούφας
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για φακές Beluga, με κατσικίσιο τυρί και κεράσια
Βάζουμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό στη φωτιά και αφήνουμε το νερό να πάρει μία βράση, αλατίζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε τις φακές. Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά 25-30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με παγωμένο νερό και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Βγάζουμε το κουκούτσι από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.
Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομμάτια
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε τα υλικά του λαδολέμονου τρούφας και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τις γεύσεις μας.
Καλή σας όρεξη !