Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας δίνει την συνταγή για τάρτα με σπανάκι, μυρωδικά και φρέσκο τυρί κρέμα

Ο γνωστός σεφ, Αλέξανδρος Παπανδρέου, μας δίνει την συνταγή για τάρτα με σπανάκι, μυρωδικά και φρέσκο τυρί κρέμα

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας δίνει την συνταγή για τάρτα με σπανάκι, μυρωδικά και φρέσκο τυρί κρέμα
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας δίνει την συνταγή για τάρτα με σπανάκι, μυρωδικά και φρέσκο τυρί κρέμα

Υλικά για τάρτα με σπανάκι, μυρωδικά και φρέσκο τυρί κρέμα

 

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρό πράσο μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο

4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη

1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο

200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla

125 ml κρέμα γάλακτος Arla

125 ml γάλα

1 αβγό

1 κρόκο

Για την ζύμη:

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 γραμμάρια αλάτι

125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak

1 κρόκο αυγού

50 γραμμάρια κρύο νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής για τάρτα με σπανάκι, μυρωδικά και φρέσκο τυρί κρέμα

 

Για την ζύμη της τάρτας, στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια και το αλάτι.

Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να πάρει το μείγμα την υφή ψίχουλων.

Προσθέτετε τον κρόκο μαζί με το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ξεκινάει να σχηματίζετε μία ζύμη.

Αποσύρετε την ζύμη από το μίξερ, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 60 λεπτά.

Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη σε καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια.

Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη στην ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 16-18 λεπτά  τοποθετώντας μια λαδόκολλα με ειδικά βαρίδια ή φασόλια για βάρος.

Για την γέμιση, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Προσθέτετε στο μπολ τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, την ρίγανη και το θυμάρι μαζί με το μισό φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, το αυγό και τον κρόκο και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.

Απλώνετε το μείγμα σπανάκι καλά σε όλη τη επιφάνεια της τάρτας, τοποθετείτε από πάνω διάσπαρτες κουταλιές από το υπόλοιπο φρέσκο τυρί κρέμα και προσθέτετε το μείγμα με την κρέμα και τα αυγά.

Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για άλλα 16-18 λεπτά.

Όταν η τάρτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά

Για 6 άτομα

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.