Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας δίνει την συνταγή για αρνάκι στην γάστρα

Ο γνωστός σεφ, Αλέξανδρος Παπανδρέου μας δίνει την συνταγή για αρνάκι στην γάστρα με λεμόνι, μουστάρδα, μέλι, baby πατάτες και πράσα.

Υλικά για συνταγή για αρνάκι στην γάστρα 

1 αρνίσιο μπούτι περίπου 2 κιλά

100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά κρεμμύδι πούδρα

1 κουταλιά σκόρδο πούδρα

1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τις πατάτες:

1 κιλό baby πατάτες

3 πράσα

2 κουταλιές μέλι

3 κουταλιές μουστάρδα

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak

120 ml λευκό κρασί

200 ml ζωμό κοτόπουλο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής για αρνάκι στην γάστρα 

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το κρεμμύδι πούδρα, το σκόρδο πούδρα, την γλυκιά πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Τοποθετείτε το αρνίσιο μπούτι σε ένα ξύλο κοπής, το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλείφετε με το αρωματικό βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πράσα σε ροδέλες πάχους 2-3 εκ. και τις baby πατάτες σε τέταρτα κατά μήκος.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τα 50 γραμμάρια βούτυρο.

Σοτάρετε τα πράσα μαζί με τις baby πατάτες, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθούν καλά, αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε το μέλι, την μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί σχεδόν όλο τοποθετείτε τα πράσα μαζί με τις baby πατάτες σε μία γάστρα, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο μαζί το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε από πάνω το αρνίσιο μπούτι.

Σκεπάζετε την γάστρα και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1½-2 ώρες.

Όταν το αρνάκι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μία πιατέλα τα πράσα με τις baby πατάτες και το αρνάκι από πάνω.

Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά                                                                           

Χρόνος μαγειρέματος: 1½-2 ώρες
Για 4 άτομα

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.