Το NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar είναι η απόλυτη lifestyle άφιξη στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή. Βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, σε μια εκπληκτική ταράτσα, όπου μπορείτε να απολαύσετε 360 θέα της πόλης, τόσο τη μαγευτική Ακρόπολη όσο και τον γραφικό λόφο του Λυκαβηττού. Βασιζόμενος σε στοιχεία της ασιατικής παράδοσης, ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης και η ομάδα του επιμελούνται ένα εμπνευσμένο μενού επηρεασμένο από την ιαπωνική γαστρονομία. Εξαιρετικά, φρέσκα και ωμά προϊόντα γίνονται η βάση μιας συναρπαστικής επιλογής κομψών πιάτων, που συνδυάζονται με επώνυμα κοκτέιλ, που ικανοποιούν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Πολύχρωμες, λαχταριστές, εκλεπτυσμένες γεύσεις θα σας ταξιδέψουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ιαπωνική κουλτούρα και γαστρονομία.
NΥΧ: Ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης μας μυεί στην υψηλή ιαπωνική γαστρονομία με θέα την Ακρόπολη
Εμείς συναντήσαμε τον ταλαντούχο σεφ, Δημήτρη Κότσαλη με προϋπηρεσία στο μυκονιάτικο Cavo Tagoo, στο Izakaya στο Κολωνάκι και στο Fuga στο Μέγαρο Μουσικής όπου μιλήσαμε για την φιλοσοφία της κουζίνας. “Η φιλοσοφία του φαγητού είναι Japanese Fusion Cuisine. Κινούμαστε γύρω από μία πολύ καλή πρώτη ύλη και προσπαθούμε να την αναδείξουμε. Οι επιρροές είναι κυρίως από το Περού ενώ χρησιμοποιούμε αρκετά ελληνικά ψάρια”.
Το NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar έχει αρκετή δυναμική στο κομμάτι των raw. “Έχουμε το raw bar, sushi bar το οποίο είναι στην σάλα είναι πολύ σημαντικό για το mood που είναι όλο το εστιατόριο, ενώ παράλληλα εκμεταλλευόμαστε όλη αυτήν την ομορφιά της θέας”.
Ρίχνοντας μία ματιά στο menu, θα δεις ότι υπάρχει μία φοβερή γκάμα στα raw που είναι και η αγαπημένη κατηγορία του σεφ. Από Ceviche και Crispy Tacos Tuna μέχρι Beef Tartar και Usuzukuri.
“Εκεί θα βρεις διάφορα Usuzukuri με τόνο, αλλά και το Aegean Tiradito το οποίο έχει ψάρια δικά μας, μαγιάτικο, αχινό, γαρίδα κοιλάδος, που είναι καταπληκτικό πιάτο”.
Σίγουρα στην κατηγορία του Nigiri και στα rolls θα συναντήσεις και πιάτα ημέρας όπως οι καραβίδες και τα χτένια. Αλλά και τα signatures spicy tuna, ebi tempura και όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει κατά την επίσκεψή σου να τα δοκιμάσεις! Αν είσαι λάτρης του κρέατος μην παραλείψεις να παραγγείλεις από τα κυρίως πιάτα, το flap (Ταλιάτα flap Black Angus Αµερικής με φρέσκια τρούφα, πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήµ, σάλτσα µόσχου, βασιλoµανίταρα και Sansho Ιαπωνικό πιπέρι).
Από το menu ξεχωρίζουν και οι σαλάτες. “Για κάποιον που θα έρθει πρώτη φορά θα του πρότεινα σίγουρα να ξεκινήσει από τις σαλάτες μας οι οποίες είναι διάφορα tataki με τόνο, με noodles από φαγόπυρο και dressing από ταχίνι και miso. Έχουμε μία σαλάτα με ρίζες, παντζάρια, king oyster η οποία έχει καψαλισμένη πέστροφα”.
Ήδη το NΥΧ λειτουργεί τρία χρόνια και αυτό που έχει καταφέρει είναι να χτίσει ένα δικό του πελατολόγιο το οποίο αυξάνεται τόσο στο ελληνικό κοινό όσο και στο ξένο. “Αυτό που προσπαθούμε να μυήσουμε στον πελάτη είναι ότι τα πιάτα μας είναι μικρά, μπορούν να τα μοιραστούν. Οπότε μπορεί να γίνει ένα σύνολο από ωμά, μαγειρεμένα, ceviche, main courses τα οποία μπορούν να τα μοιραστούν με την παρέα τους μαζί με κοκτέιλ και σάκε”.
Έρχεται στο NYX το Merci Chef
Το μενού αλλάζει δύο φορές το χρόνο, το καλοκαίρι και το χειμώνα, ενώ από τις 25 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου θα γίνει το Merci Chef, όπου είναι σίγουρο ότι θα γίνει talk of the town. “Είναι η εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας που διοργανώνεται από την γαλλική πρεσβεία και τον Executive Chef, Jean-Marie Hoffmann. Εμείς στο NYX θα το φιλοξενήσουμε στις 27 Φεβρουαρίου. Θα είναι μία βραδιά αφιερωμένη στα όστρακα που θα τρέχει παράλληλα με την καθημερινή κάρτα του εστιατορίου”.
Μία βραδιά στο NYX Japanese Rooftop Gastrobar θα σε συναρπάσει. Με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό θα απολαύσεις ένα γαστριμαργικό ταξίδι στην… Ιαπωνία σε ένα περιβάλλον άκρως μινιμαλιστικό με υπέροχη μουσική. Τα πιάτα «μπλέκουν» ωραία αρώματα και γεύσεις και είμαι σίγουρη ότι θα έχεις μια αξέχαστη εμπειρία με όλες σου τις αισθήσεις.