Η Ρόδος δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία κοσμοπολίτικο νησί, μιας και οι υπηρεσίες της πάνω στον τουρισμό ανταποκρίνονται ακόμη και στον πιο απαιτητικό πελάτη. Καθώς το αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο κάνει την στροφή η οποία έχει ως φόντο τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Ο ΝΟΡ, εγκαινιάστηκε στις 24 Ιουλίου από τον δραστήριο επιχειρηματία, Κώστα Αποστολίδη, που έχει αυτήν την στιγμή στην κατοχή του τα καλύτερα spot του νησιού.
Ο ΝΟΡ είναι ένας ιστορικός χώρος που μετρά πολλά χρόνια λειτουργίας -από το 1947- ως αθλητικό σωματείο με πολλές διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα, την κολύμβηση και το πόλο. Τώρα εκσυγχρονίστηκε, ανακαινίστηκε πλήρως κι ήδη έχει υποδεχτεί χιλιάδες κόσμου τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
ΝΟΡ: Το νέο project του επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη είναι το πιο δυνατό spot της Ρόδου
Η τοποθεσία του είναι μαγική και θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερη. Βρίσκεται στο ακρωτήρι του λιμανιού. “Είναι το ενα πόδι του Κολοσσού της Ρόδου. μέσα στην έκταση με τα ελαφάκια. Πρόκειται για ένα νησάκι πάνω στο νησί μας. Αυτό το σημείο θεωρώ ότι είναι το πιο δυνατό σημείο της Ρόδου. Ήταν ο μεγάλος μου πόθος να έρθει στα χέρια μου ο Ναυτικός Όμιλος και έκανα μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρω. Κάθε φορά που ερχόμουν από την Αθήνα ή από το εξωτερικό για να προσγειωθώ στη Ρόδο το αεροπλάνο κάνει ακριβώς την στροφή πάνω από τον ΝΟΡ. Επειδή είμαι και Ροδίτης μεγάλωσα εδώ γνωρίζοντας το μέρος ήξερα τις δυνατότητες του. Ίσως να ήμουν ο μοναδικός που ήξερε τις δυνατότητές του. Έβλεπα ένα ολόκληρο concept και project. Ο ΝΟΡ αυτήν την στιγμή είναι το πιο δυνατό spot του νησιού. Δέχεται κόσμο σαν να είναι ένα μνημείο. Το έχει αγκαλιάσει ο ρόδιος λαός, οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι τουρίστες. Είναι ένα πολύ μεγάλο concept που θα φέρει πολύ τουρισμό και στο νησί και στην πόλη”, επισημαίνει ο Ροδίτης επιχειρηματίας.
Ο νέος πολυχώρος, με συνολική έκταση που ξεπερνά τα 4.000 τετραγωνικά, περιλαμβάνει beach bar, εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, ατμοσφαιρικό bar, club με μοναδική θέα, ενώ το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί spa με υπηρεσίες μασάζ, βελονισμού, ρεφλεξολογίας και healthy coaching. Στην προβλήτα του θα γίνει μια ψαροταβέρνα, αλλά και yachting service για την εξυπηρέτηση σκαφών VIP από όλο τον κόσμο.
“Στο club θα γίνονται τεράστια και παγκόσμια events, έχουμε ανατολή και δύση, το σημείο καρτ ποστάλ, βλέπεις όλο το Μαντρακι. Ήδη φτιάχνουμε ένα εστιατόριο περουβιανό αλλά και μία ψαροταβέρνα υψηλών προδιαγραφών μέσα στα ελαφάκια, Είναι ένα τεράστιο για το νησί project”.
Με τον chef Αντώνη Μανιά, και τον pastry chef Μάριο Κορωναίο το εστιατόριο του «NOR Project» έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις ντόπιων και ξένων επισκεπτών.
Τοπικές γεύσεις “παντρεμένες” με μοντέρνα κουζίνα χαρίζει στους πελάτες εκλεκτά πιάτα κάθε στιγμή της ημέρας σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.
Ανάμεσα στα πιάτα που επιλέξαμε να δοκιμάσουμε και σας συστήνω ανεπιφύλακτα είναι το carpaccio μοσχάρι με baby ρόκα, σύκο, φιλέ αμύγδαλο και λάδι τρούφας, το tartar σολομού, με παστό κρόκο αυγού, αρωματικό αλάτι παλαμίδας, πικλες λαχανικών, τρίμμα καπνιστού αυγοτάραχου και φρυγανισμένο ψωμί brioche, από τα ορεκτικά.
Από τα κυρίως πιάτα ο αστακός στο χέρι είναι το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού, αν τρώτε τα θαλασσινά. Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, δοκιμάστε οπωσδήποτε linguine με μοσχάρι φιλέτο, μανιτάρια shiimeji, σόγια και παρμεζάνα.
Φυσικά ένα γεύμα ή ένα δείπνο δεν τελειώνει ποτέ χωρίς γλυκό. Κι εκεί θα απολαύσεις ό,τι καλύτερο έχεις φάει στη ζωή σου. Δοκίμασε το μωσαικό σοκολάτας, με sable αμυγδάλου, cremeux σοκολάτα και τραγανή πραλίνα δημητριακών, την creme brulee φέτας με τοματίνια και αγγούρι γλυκό πίκλα, τον εργολάβο με fluid gel σύκο δεντρολίβανο και cremeux βανίλιας αλλά και το μοσχολέμονο με sable αμυγδάλου.
Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας ανέλαβε επίσης την κεντρική χορηγία του Ν.Ο.Ρ. προκειμένου να διοργανωθούν μεγάλες αθλητικές συναντήσεις, ιστιοπλοΐας, κολύμβησης και αγώνες πόλο στην πισίνα του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, ενισχύοντας μάλιστα ως βασικός χορηγός όσα από τα 850 παιδιά – μέλη του σωματείου καταφέρουν να ξεχωρίσουν.