Από τα αγαπημένα φαγητά όσων νηστεύουν αυτήν την περίοδο είναι οι σουπιές. Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάχνατε ένα από τα πιο ωραία φαγητά της Σαρακοστής, σουπιές στιφάδο;
Υλικά για σουπιές στιφάδο
1 κιλό σουπιές
6 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ξερά
5 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 κανελόξυλο
μπαχάρι σε κόκκους (6-7)
Εκτέλεση συνταγής για σουπιές στιφάδο
Βράστε τις σουπιές για 30 λεπτά. Σουρώστε τις και κόψτε τις σε χοντροκομμένα κομμάτια. (κρατήστε το ζουμί που τις βράσατε θα σας χρειαστεί)
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε λάδι και ρίξτε τα κομμένα σε λεπτές φέτες κρεμμύδια σας. Προσθέστε και τα σκόδρα και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέστε τις σουπιές και σβήστε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, βάλτε τον πελτέ, ανακατέψτε να πάει παντού, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, προσθέστε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, συμπληρώστε με του ζουμί από τις σουπιές και μαγειρέψτε.
Μόλις μαλακώσουν και έχουν ένα χυλωμένο ζουμί είναι έτοιμες!
Καλή επιτυχία!