Οι σουπιές είναι ένα από τα παραδοσιακά νηστίσιμα φαγητά την περίοδο της Σαρακοστής. Η σημερινή συνταγή φτιάχνεται με σπανάκι, σέσκουλα και μυρωδικά. Αγοράστε τα υλικά κι είμαι σίγουρη ότι θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό.
Υλικά για σουπιές με χόρτα
1 κιλό σουπιές (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
½ κιλό σπανάκι
½ κιλό σέσκουλα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι άνηθο
1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για σουπιές με χόρτα
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό και κόβουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα.
Στη συνέχεια πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια (ή το ξερό κρεμμύδι) και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια (ή το κρεμμύδι) και τις σουπιές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (στα υγρά τους) μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές (περίπου 20-30 λεπτά).
Τελευταία προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα και τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του (περίπου 20 λέπτά ακόμα).
Πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.