Τα νηστίσιμα φαγητά δίνουν και παίρνουν αυτό το διάστημα γι’ αυτό κι εγώ φροντίζω για εσάς. Αν αγαπάτε το παστίτσιο αλλά νηστεύετε, σας έχω την ιδανική νηστίσιμη συνταγή. Χρειάζεται υπομονή και αρκετά υλικά για να το φτιάξετε, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.
Υλικά για νηστίσιμο παστίτσιο
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
2 φλυτζάνια τσαγιού κιμά σόγιας Fytro (προετοιμάστε τον σύμφωνα με τις οδηγίες που πακέτου)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκι κον κασέ
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
λίγο μοσχοκάρυδο
1 καρότο τριμμένο
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
6 κουταλιές βιτάμ
Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμο παστίτσιο
Βράστε αρχικά τα μακαρόνια σας και αφήστε τα στην άκρη.
Ετοιμάστε τον κιμά σόγιας όπως ακριβώς θα ετοιμάζατε τον κανονικό κιμά.
Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σας μαζί με το σκόρδο. Ρίξτε τον κιμά και περάστε τον ελαφρά ώστε να σωθούν τα υγρά του. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε το ντοματάκι, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράστε τον και μόλις είναι έτοιμος, αφαιρέστε τον από τη φωτιά.
Βάλτε τα μακαρόνια στο ταψί σας και ρίξτε από πάνω και τον κιμά. Τέλος φτιάξτε τη νηστίσιμη μπεσαμέλ σας: Βάλτε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ να λιώσει και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε τακτικά και έντονα, ενώ θα ρίχνετε παράλληλα το ζωμό μέσα. Μόλις πήξει αρκετά αφαιρέστε από τη φωτιά. Αν σβολιάσει χρησιμοποιήστε ένα μίξερ απλό ή ένα ραβδομπλέντερ!
Βάλτε από πάνω τη μπεσαμέλ και ψήστε στο φούρνο σας όπως θα ψήνατε το κανονικό σας παστίτσιο!