Τα νηστίσιμα φαγητά δίνουν και παίρνουν αυτήν την περίοδο. Εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω μία νηστίσιμη συνταγή για γεμιστά καλαμάρια με πιπεριές και ντομάτες. Πάμε να δούμε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά για γεμιστά καλαμάρια
6-8 καλαμάρια μεγάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και θράψαλα)
2 πράσινες πιπεριές (κέρατο)
1 μεγάλη ντομάτα
2-3 κ.τ.σ φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, ρίγανη
ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα λεμόνι
οδοντογλυφίδες (για να τα κλείσετε)
Εκτέλεση συνταγής για γεμιστά καλαμάρια
Πλύντε και καθαρίστε καλά τα καλαμάρια σας.
Κόψτε σε φέτες τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Αλατίστε τα καλαμάρια σας εσωτερικά και γεμίστε τα με 3-4 φέτες πιπεριάς και 3-4 φέτες ντομάτας.
Κλείστε τα με την οδοντογλυφίδα ώστε να μη βγει έξω η γέμισή σας.
Αλατίστε τα, λαδώστε τα και πασπαλίστε τα με τριμμένη φρυγανιά και ρίγανη.
Ψήστε και απολαύστε!