Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και βάφουμε τα κόκκινα αυγά. Τι θα φάμε όμως το μεσημέρι. Σας έχω την ιδανική συνταγή για όλη την οικογένεια με φουρνιστές πιπεριές γεμιστές με καρότα και πατάτες.
Υλικά για νηστίσιμη συνταγή για γεμιστές πιπεριές με πατάτες
6 πιπεριές πολύχρωμες
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
6 κ.τ.σ ρύζι για γεμιστά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.τ.γ αποξηραμένο δυόσμο
1 τριμμένη ντομάτα
2 κ.τ.σ πάστα ντομάτας
2 κ.τ.σ σταφίδες
2 κ.τ.σ κουκουνάρι
χυμό από μισό λεμόνι
1 κύβο από ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
3-4 καρότα κομμένα σε χοντροκομμένες ροδέλες
Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμες γεμιστές πιπεριές με πατάτες
Κόψτε το «καπάκι» από τις πιπεριές, πλύντε τις και καθαρίστε τις εσωτερικά από στα σπόρια.
Σε μια λεκάνη βάλτε το ρύζι, το κουκουνάρι, την τριμμένη ντομάτα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και την πάστα ντομάτας και ανακατέψτε καλά.
Έπειτα γεμίστε τα γεμιστά σας και καπακώστε τα με τα «καπάκια» τους.
Βάλτε τα σε ένα ταψί, βάλτε γύρω τους τις πατάτες και τα καρότα, προσθέστε νερό, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώστε, ρίξτε ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα.