Νηστίσιμη συνταγή για ντολμαδάκια με σόγια!

Τα ντολμαδάκια με σόγια είναι η απόλυτη σαρακοστιανή συνταγή. Απαιτεί ελάχιστα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.

Νηστίσιμη συνταγή για ντολμαδάκια με σόγια!
Νηστίσιμη συνταγή για ντολμαδάκια με σόγια!

Υλικά για ντολμαδάκια με σόγια

1 λάχανο
1 φλιτζάνι κιμά σόγιας
2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
2 1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλατοπίπερο
άνηθος
λάδι

1 κουτί μανιτάρια

Νηστίσιμη συνταγή για ντολμαδάκια με σόγια!
Νηστίσιμη συνταγή για ντολμαδάκια με σόγια!

Εκτέλεση συνταγής για ντολμαδάκια με σόγια

Προετοιμάστε τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σωτάρετε τον κιμά όπως θα κάνατε με τον κανονικό κιμά. Βράστε νερό και ρίξτε το λάχανο να βράσει. Όταν μαραθεί αρκετά βγάλτε το, τοποθετήστε το σε ένα ταψί και ανοίξτε τα φύλλα με τη σειρά. Ετοιμάστε τη γέμιση: Τρίψτε τα κρεμμύδια στον τρίφτη και ρίξτε τα στο τηγάνι όπου έχετε ρίξει ήδη το λάδι. Ρίξτε το αλάτι και μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίξτε το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα μανιτάρια που θα έχετε ψιλοκόψει και τον κιμά που θα έχετε ήδη σωτάρει. Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά και όταν το ρύζι έχει «πιει» το λάδι αφαιρέστε. Αρχίστε να τυλίγετε τους ντολμάδες σας και στρώστε τους στην κατσαρόλα. Ρίξτε ζεματιστό νερό μέχρι να σκεπαστούν, βάλτε ένα μεγάλο πιάτο μέσα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για τα 3/4 της ώρας περίπου. Μπορείτε να κάνετε αυγολέμονο και να σερβίρετε ή να φτιάξετε μια νηστίσιμη σάλτσα μόνο με το ζωμό από τα ντολμαδάκια σας, 1 κουταλιά νισεστέ, λεμόνι και λίγο λάδι.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.