Το μπριάμ είναι κατεξοχήν ένα καλοκαιρινό φαγητό το οποίο όμως αρκετοί μαγειρεύουν την περίοδο της Σαρακοστής. Ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.
Υλικά για νηστίσιμο μπριάμ φούρνου
3 πατάτες
2 κολοκυθάκια
2 ξερά κρεμμύδια
500γρ ντοματίνια
4 σκελίδες σκόρδο
6κς παρθένο ελαιόλαδο
1κς πελτέ ντομάτας
2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμο μπριάμ φούρνου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προσαρμόζουμε το δίσκο κοπής για φέτες στο K-mix. Κόβουμε τα λαχανικά και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσαρμόζουμε στον κάδο του K-mix τις λάμες και το χρησιμοποιούμε σαν multi για να πολτοποιήσουμε τις ντομάτες με το πελτέ, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μισό λάδι. Προσθέτουμε το μείγμα στα λαχανικά μαζί με αρκετό αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μία ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν τα λαχανικά ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου τις ζεστές μέρες της άνοιξης.