Οι αγκινάρες είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Σας παρουσιάζω λοιπόν σήμερα μία συνταγή που μας την έστειλε η φίλη μας η Γιώτα από τα Ιωάννινα για να την φτιάξουμε.
Υλικά για αγκινάρες στο φούρνο
10 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 ποτήρια νερό
2 λεμόνια1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για αγκινάρες στο φούρνο
Σε ένα μπολ που θα βάλετε το νερό βάλτε το χυμό από 1 λεμόνι.
Βάλτε μέσα τις αγκινάρες που θα έχετε καθαρίσει και θα έχετε κόψει.
Σε ένα ταψί βάλτε τις πατάτες, τα σκόρδα και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώστε καλά, συμπληρώστε με ελαιόλαδο, βάλτε από πάνω τις φέτες λεμονιού και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Λίγο πριν βγάλετε το φαγάκι σας, δυναμώστε το φούρνο, γυρίστε στο γκριλ και αφήστε τις αγκινάρες και τις πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, στύψτε ένα φρέσκο λεμόνι και σερβίρετε αμέσως!