Νηστίσιμα ροξάκια: Η πιο γλυκιά συνταγή

Τα ροξάκια σαν γλυκό έχουν φανατικούς οπαδούς. Ειδικά την περίοδο της Σαρακοστής που οι περισσότεροι θέλουμε ένα νηστίσιμο γλυκό η παρακάτω συνταγή είναι ένα όνειρο!

Νηστίσιμα ροξάκια: Η πιο γλυκιά συνταγή
Νηστίσιμα ροξάκια: Η πιο γλυκιά συνταγή

Υλικά για νηστίσιμα ροξάκια

½ ποτήρι νερό χλιαρό
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
2 κ.γ κακάο σκόνη
1 κ.γ κοφτό κανέλα
1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη

Νηστίσιμα ροξάκια: Η πιο γλυκιά συνταγή
Νηστίσιμα ροξάκια: Η πιο γλυκιά συνταγή

Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμα ροξάκια

Σε ένα μπολ διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Προσθέστε το χυμό , το ξύσμα και το λάδι. Ανακατέψτε με ένα σύρμα για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Κρατήστε 4 κουταλιές από το αλεύρι. Ρίξτε το υπόλοιπο μαζί με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ζυμώστε. Σε ένα μπολάκι ρίξτε το κακάο, το γαρύφαλλο, την κανέλα να ενωθούν. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο. Τοποθετήστε σε δύο χωριστά μπολ. Στο ένα ρίξτε το αλεύρι και στο άλλο το μείγμα με το κακάο. Ζυμώστε καλά.
Ανοίξτε φύλλο τη ζύμη με το αλεύρι. Πλάστε 2 κορδόνια με τη ζύμη του κακάο. Τοποθετήστε επάνω στο φύλλο το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά. Με ένα μαχαίρι χωρίστε στη μέση και αρχίστε να τυλίγετε σε ρολά. (δείτε τη φώτο)
Κόψτε φέτες με μαχαίρι πάχους 1,5 εκατοστού περίπου και τοποθετήστε σε αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε 1 ώρα να φουσκώσουν. Σε ένα μπολ διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Προσθέστε το χυμό , το ξύσμα και το λάδι. Ανακατέψτε με ένα σύρμα για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Κρατήστε 4 κουταλιές από το αλεύρι. Ρίξτε το υπόλοιπο μαζί με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ζυμώστε. Σε ένα μπολάκι ρίξτε το κακάο, το γαρύφαλλο, την κανέλα να ενωθούν. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο. Τοποθετήστε σε δύο χωριστά μπολ. Στο ένα ρίξτε το αλεύρι και στο άλλο το μείγμα με το κακάο. Ζυμώστε καλά.
Ανοίξτε φύλλο τη ζύμη με το αλεύρι. Πλάστε 2 κορδόνια με τη ζύμη του κακάο. Τοποθετήστε επάνω στο φύλλο το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά. Με ένα μαχαίρι χωρίστε στη μέση και αρχίστε να τυλίγετε σε ρολά. (δείτε τη φώτο)
Κόψτε φέτες με μαχαίρι πάχους 1,5 εκατοστού περίπου και τοποθετήστε σε αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε 1 ώρα να φουσκώσουν.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.