Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας

Η γεύση είναι επικοινωνία. Ανοίγει γαστρονομικούς δρόμους. Ενώνει πολιτισμούς. Όπως ακριβώς κάνει το Nikkei Florista εδώ και χρόνια συνδυάζοντας μαγικά την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα.

Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας

Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας
Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας

Το Nikkei Floresta με τον ωραιότερο κήπο της Αθήνας θα αναδειχθεί και φέτος, ακόμη μια φορά στο απόλυτο the place to be χάρη στις γευστικές προτάσεις του και τα ταιριαστά signature cocktails. Άλλωστε χάρη σε αυτά διατηρεί την αγάπη των πιστών θαμώνων του και με αυτά θα αποκτήσει νέους φίλους.

Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας
Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας

“Η φιλοσοφία του εστιατορίου είναι να ανοίγει συνεχώς νέους ορίζοντες πάνω στην “Nikkei” κουζίνα. Προσφέροντας εκλεπτυσμένες παραδοσιακές συνταγές με δημιουργικό τρόπο και σύγχρονες τεχνικές έχοντας ως μέσω την ομάδα του σέρβις και τον απόλυτα κατάλληλο χώρο έτσι ώστε να αφήσει μια εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες μας”, επισημαίνει ο chef de cuisine, Ιβάν Νετσιταϊλένκο. 

Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας
Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας

Κλείνοντας αυτό το καλοκαίρι δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας το Nikkei Floresta, άκρως ανακαινισμένο με το εντυπωσιακό υπέροχο, πολύχρωμο μπαρ του, μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει κατακτήσει πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, χάρη στην τόλμη του να παρουσιάζει τους πιο πρωτότυπους συνδυασμούς.

Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας
Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας

Η φετινή σεζόν, λοιπόν, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Το μενού του Nikkei Floresta για μια ακόμη φορά υπογράφει ο executive chef Νίκος Ψηλός (ex-Zuma) και οι chef de cuisine Δημήτρη Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων. Η ‘Nikkei’ κουζίνα είναι ο συνδυασμός της περουβιανής με την γιαπωνέζικη κουζίνα οπότε για κάποιον που θα ήθελε να καταλάβει την φιλοσοφία αυτή δεν θα έπρεπε να παράλειψη να δοκιμάσει πιάτα όπως το tiradito που είναι μια μίξη γιαπωνέζικης κοπής sashimi ψαριού με σάλτσα περουβιανής καυτερής πιπεριάς, όπως και τα ceviches με διαφόρων ειδών ψάρια μαριναρισμένα, άλλοτε σε χυμό λάιμ, και άλλοτε σε πιο πολύπλοκες fusion σάλτσες όπως το ‘Leche de tigre’“, προσθέτει.

Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας
Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας

Οι γευστικές προτάσεις του Nikkei Floresta έχουν ισχυρές Japanese fusion βάσεις και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Ελλάδα, μια τάση που πρωτοξεκίνησε πέρσι και λατρεύτηκε από το κοινό, αφήνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή.Παρόλο που είναι δυο τελείως διαφορετικές κουζίνες αυτή της μεσογειακής και αυτή της ‘Nikkei’ έχουν ως κοινό ότι και οι δυο κουζίνες προέρχονται μέσα από πολλές γενιές  και παραδόσεις  και χρησιμοποιούν προϊόντα όπως το ψάρι και τα θαλασσινά μέσα σε πολλές παρασκευές. Επίσης η σύγχρονη τάση είναι η fusion όπου και ανήκει η ‘Nikkei’ κουζίνα και επειδή ο κόσμος θέλει συνεχώς να δοκιμάζει , η συγκεκριμένη κουζίνα έχει ανοίξει πολλούς ορίζοντες στους γευστικούς κάλυκες των σύγχρονων Ελλήνων και έτσι έχει καταφέρει να γίνει πολύ αγαπητή”.

Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας
Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας

Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν ο black cod με grapefruit miso και συνοδεύεται με χόρτα, το nigiri με βασιλικό καβούρι και γκρεμολάτα τζίντζερ, τα langosta bao buns με χειροποίητα ψωμάκια bao, φρέσκο αστακό και ντελικάτη Nikkei mayo sauce και το chicharrón de pescado, το τραγανό φιλέτο γλώσσας με yuzu-kosho sauce. Μέσα από κάθε πιάτο προσπαθούμε να αποδώσουμε την απόλυτη ‘Nikkei’ εμπειρία στους επισκέπτες μας χρησιμοποιώντας εκλεπτυσμένα  και φρέσκα υλικά. Ceviche Classico,Nikkei Ceviche,Tuna tiradito όπως και το εξαιρετικής ποιότητας σούσι Scallop-Hamachi, tartare roll, O-Toro Aburi roll είναι μερικά από τα πιάτα που ακολουθούν τη διαδρομή από την ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου μας και μπορούν οι επισκέπτες μας να βλέπουν και την απευθείας παρασκευή αυτών. Όπως και Wagyu A5 Anticucho,Steam bao with king crab,Crispy duck salad θα ήταν άδικο να μην γευτεί κάποιος έχοντας επισκεφτεί το εστιατόριο Nikkei”, μου λέει ο σεφ όση ώρα δοκιμάζουμε το νέο menu. 

Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας
Nikkei Floresta: Μια γαστριμαργική όαση στην καρδιά της Αθήνας

Εννοείται, φυσικά, ότι οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι στο Nikkei Floresta: για αυτούς υπάρχει μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που εμπλουτίζεται διαρκώς.  Το Nikkei Floresta και το φετινό καλοκαίρι είναι ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός της Αθήνας. “Ο ρόλος του περιβάλλοντος του εστιατορίου είναι καθοριστικός κάτι το οποίο το εστιατόριο ‘Nikkei’ προσφέρει στο έπακρο με το απόλυτο design του. Με όλη την σύνθεση αυτή σε συνδυασμό με το φαγητό, την μουσική ,τα εκλεπτυσμένα κοκτέιλ και το καταρτισμένο προσωπικό καταφέρνει να ταξιδέψει κάθε επισκέπτη στα μακρινά μέρη του Περού”.

Nikkei Floresta: Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, Αθήνα 106 73,

(ξενοδοχείο St. George Lycabettus)

Τηλέφωνο: 21 0723 9366

Μενού: nikkeirestobars.com

Φωτογραφίες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.