Mr Pug Athens. Το κορυφαίο asian fushion εστιατόριο πήρε το όνομά του από την ασιατική ράτσα σκυλιών, Pug, που είναι τα μοναδικά που βγάζουν αυθεντικότητα στις εκφράσεις τους, έρχεται για δεύτερη σεζόν να προσφέρει στους θαμώνες του στο κέντρο της Αθήνας, πιάτα με παραδοσιακές συνταγές που επιμελείται ο κορυφαίος chef, Γιώργος Βενιέρης. Στη γωνία των οδών Νίκης και Ναυάρχου Νικοδήμου το Mr. Pug Athens έδειξε από την αρχή της λειτουργίας του, τη δυναμική του με τον Γιώργο Βενιέρη να ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη, να μαθαίνει τις παραδοσιακές συνταγές και να τις “πειράζει”. Με ένα μοναδικό τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει, τις έχει κάνει γνώριμες στο ευρωπαϊκό κοινό καθώς οι αυθεντικές ταιλανδέζικες γεύσεις έχουν να κάνουν πολύ με καυτερό. Έχει καταφέρει να κάνει ένα fusion της ταιλανδέζικης κουζίνας με ελληνικά προϊόντα σε μία περιοχή φαγητοκεντρική που έγινε το απόλυτο στέκι για όσους αγαπούν τις ασιατικές γεύσεις. Ένα city restaurant σε μία μικρή China Town με asian χαρακτήρα, το Mr Pug Athens είναι το μόνο ταϊλανδέζικο που ξέρει να μυεί τους πελάτες του στα μυστικά της fusion ασιατικής κουζίνας.
Το winter menu του Mr Pug Athens και τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις για να μυηθείς στην ταϊλανδέζικη κουζίνα
Είμαι από τους ανθρώπους που έχει ταξιδέψει πολύ και έχω δοκιμάσει γεύσεις από όλον τον κόσμο. Η ταιλανδέζικη κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου και το Mr Pug Athens είναι το city restaurant που σε ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη μέσα από τα γευστικά πιάτα του. Ποια όμως πιάτα πρέπει να δοκιμάσεις αν πας για πρώτη φορά;
Αναμφισβήτητα τα χειροποίητα bao buns που ο Γιώργος Βενιέρης ήταν ο πρώτος που τα έφερε στην Ελλάδα. Ένα ιδιαίτερο και fusion πιάτο είναι το Steamed bun με foie gras, papaya και mango chutney.
Aπό σαλάτα την Vermicelli salad, με prawn larb και κουμκουάτ dressing. Για κυρίως οπωσδήποτε το Green curry με steamed sea bass, pak choi και καμένο καλαμπόκι.
Τα must eat πιάτα για τους μυημένους στην ταϊλανδέζικη κουζίνα
Το Prawns Pad Thai με rice noodles, tofu, bean sprouts/eggs είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κλασικό παραδοσιακό πιάτο της Ταΐλάνδης και το Green curry με steamed sea bass, pak choi και καμένο καλαμπόκι θα ξετρελάνει γευστικά τους μυημένους της κουζίνας. Ένα πιάτο αρκετά γλυκό και spicy. Η corn soup veloute, με chicken liver, garlic και lemongrass αλλά και η Mr Pug’ s street soup με chicken , σταμναγκάθι και egg noodles είναι από τις σούπες του winter menu. Ένα επίσης ιδιαίτερο πιάτο είναι τα Fried dumplings με corn, φάβα, και smoked trout.
To travelgirl.gr δοκιμάζει τα πιάτα του winter menu και προτείνει
Όπως έγραψα παραπάνω η ταιλανδέζικη κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου γι’ αυτό και δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να δοκιμάσω αρκετά πιάτα από το menu που επιμελήθηκε ο Γιώργος Βενιέρης. Ξεκινήσαμε με τηγανητά dumblings με φάβα,καλαμπόκι και καπνιστή πέστροφα.
Στην συνέχεια τα χειροποίητα bao bun είχαν την τιμητική τους . Πρώτα απολαύσαμε τα Bao bun με foie gras, μαρμελάδα mango, φρέσκια papaya, σπόροι papayas αφυδατωμένοι, τηγανητό κρεμμύδι, και στην συνέχεια τα bao bun με πάπια, με πίκλα αγγούρι, κρεμμύδι και μάνγκο και σταμναγκάθι tempura .
Από τις σαλάτες η som tam salad με πράσινη papaya, αυγοτάραχο με καβούρι ελληνικό, αγγούρι τοματίνια, φιστίκια και dressing, ήταν δροσιστική. Το μοσχάρι με κινέζικο μπρόκολο, κάσιους, τσίλι, και μία σάλτσα ντομάτας σε ζύμωση είναι από τα must eat πιάτα όπως επίσης και το πράσινο κάρυ με pak choi , καλαμπόκι και λαβράκι ατμού, fresh nem roll με γαρίδα , σαλατάκι από αγγούρι καρότο, μαγιονέζα σόγιας. Φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το mung bean noodles από με κιμά από γίδα.
Η διακόσμηση του Mr Pug Athens με στοιχεία της Ταιλάνδης και πίνακες από την καθημερινότητα των ντόπιων
Σε ένα εστιατόριο εκτός από το πολύ καλό φαγητό, σε κερδίζει πάντα και το περιβάλλον. Σε αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η διακόσμηση. Στο Mr Pug Athens θα δεις γύρω σου πίνακες οι οποίοι έχουν γίνει από φωτογραφίες του chef, στις γύρω περιοχές. Η κάθε φωτογραφία έχει την δική της ιστορία και ανάμνηση.
Μία Ταϊλάνδη που έχει και την dark πλευρά της. Θα δεις πίνακες με Βούδες, από street artists, ντόπιους να φτιάχνουν τα παραδοσιακά dumblings μέσα στις βάρκες τους . Μάλιστα υπάρχει μία φωτογραφία από έναν μοναχό ο οποίος το έσκασε από το μοναστήρι και ο Γιώργος Βενιέρης τον πέτυχε σε μία λήψη φυγής.
Η έμπνευση, η ισορροπία γεύσεων, το άρωμα, και η σωστή μίξη ταιλανδέζικων συνταγών και ελληνικών είναι οι λόγοι που πρέπει να δοκιμάσεις τα πιάτα της κουζίνας του πολυβραβευμένου chef, που έχει καταπιαστεί με τη γαλλική κουζίνα, την ελληνική και βέβαια την ταϊλανδέζικη την οποία λατρεύει.