Μέσα στην καρδιά της Αθήνας, το Milos Restaurant προσφέρει μια γευστική εμπειρία που “παντρεύει” όμορφα την ελληνική φιλοξενία με την εξαιρετική γαστρονομική τέχνη. Γνωστό για τα φρέσκα υλικά και τις αυθεντικές γεύσεις το έχει αναγάγει ως ένα από τα καλύτερα ψαροφαγικά εστιατόρια της χώρας. Μία γευστική εμπειρία είναι απαραίτητη τόσο για τους ξένους που έρχονται στην Αθήνα όσο και για όλους εμάς που μας αρέσει η αυθεντική υψηλή γαστρονομία.
Milos: Γαστρονομικό ταξίδι σε ένα από τα καλύτερα ψαροφαγικά εστιατόρια της Ελλάδας
Το εστιατόριο Milos άνοιξε τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό τον Ιανουάριο του 2004. Η άφιξη του καλύτερου ελληνικού εστιατορίου στον κόσμο στην πατρίδα του ανθρώπου που το δημιούργησε, Κώστα Σπηλιάδη, συνέπεσε έτσι με την ιστορική επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στον τόπο όπου γεννήθηκαν. Το 2021, το εστιατόριο μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία για να γίνει το επίκεντρο του ξενοδοχείου Milos, ενός νέου εντυπωσιακού εγχειρήματος στον χώρο της φιλοξενίας.
Πρόκειται για ένα μοναδικό boutique hotel που συνδυάζει την χαρακτηριστική αισθητική απλότητα (μάρμαρο και λευκό ξύλο) και την υψηλής ποιότητας φιλοξενία που έκαναν τα εστιατόρια Milos παγκοσμίως αγαπητά. Το ξενοδοχείο Milos προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής σε πολυτελή δωμάτια με ιδιωτική βεράντα και θέα σε ιστορικά κτίρια, όπως το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Όλα αυτά, μαζί με την αξεπέραστη γαστρονομική εμπειρία του Milos Athens. Το πιο μικρό και ζεστό από όλα τα εστιατόρια Milos, διαθέτει ακόμα ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα. Είναι το εντυπωσιακό γλυπτό φωτιστικό που δεσπόζει στην οροφή της κεντρικής σάλας. Απεικονίζει το δίχτυ του ψαρά, εκεί όπου ξεκινάει το γευστικό ταξίδι των επισκεπτών του.
Το εστιατόριο ξεχωρίζει για την ακλόνητη προσήλωσή του στην υψηλή ποιότητα. Το μενού είναι ένας φόρος τιμής στην πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην απλότητα και τη φρεσκάδα. Το εστιατόριο προμηθεύεται μόνο τα καλύτερα υλικά, συχνά απευθείας από τοπικούς παραγωγούς, διασφαλίζοντας ότι κάθε πιάτο είναι μια απολαυστική γιορτή των ελληνικών γεύσεων.
Ο Κώστας Σπηλιάδης, δεν παρέκκλινε πότε από αυτό το συναρπαστικό και ανεξάντλητο κυνήγι των υλικών. Έτσι το Milos που άνοιξε στο Μόντρεαλ το 1979 και απέκτησε σταδιακά έδρες στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Λάς Βέγκας, στο Ντουμπάϊ και στο Μαϊάμι, έγινε ο σπουδαιότερος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό.
Κατά την επίσκεψή μας στο εστιατόριο, το προσωπικό μας υποδέχτηκε με τον πιο ευγενικό τρόπο, όπως και όλους τους θαμώνες. Καθήσαμε στο τραπέζι για να επιλέξουμε τα θαλασσινά εδέσματα της βραδιάς. Ξεκινήσαμε με όστρακαι και συγκεκριμένα με στρείδια που είναι τα αγαπημένα μου.
Στην συνέχεια δοκιμάσαμε ταρτάρ και σεβίτσε με λαβράκι Αμβρακικού και μαγιάτικο. Η γεύση τους απογείωσε τον ουρανίσκο. Τα ceviche στο Milos είναι ένα δροσιστικό μείγμα από τα πιο φρέσκα θαλασσινά, μαριναρισμένα στην τελειότητα.
Από τα πιάτα που είναι σήμα κατατεθέν του εστιατορίου είναι το Milos Special, με κολοκυθάκια και μελιτζάνες, ελαφρά τηγανισμένο, τζατζίκι και τυρί σαγανάκι.
Από τις σαλάτες επιλέξαμε την φημισμένη ντοματοσαλάτα (τέτοιες ντομάτες δεν έχω ξαναφάει) με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αφράλα και φέτα, ενώ το all time classic crab cake από ψίχα από ελληνικό μπλε καβούρι με φασόλια Πρεσπών piazzi μας άφησε την ωραιότερη γεύση. Εξάλλου είναι απ΄τα πιάτα που δεν λείπει από κανένα τραπέζι!
Στην συνέχεια δοκιμάσαμε τηγανητά μπαρμπούνια που κυριολεκτικά “μύριζαν” θάλασσα και καραβίδες. Δύο πιάτα που σας συνιστώ να δοκιμάσετε.
Για κυρίως επιλέξαμε ένα λαυράκι ψητό με ελαιόλαδο, λεμόνι και κάπαρη. Ό,τι καλύτερο. Ψημένο όπως έπρεπε και το κατάλληλο πιάτο για να κλείσει η γαστρονομική βραδιά.
Η ατμόσφαιρα στο Milos Athens είναι ταυτόχρονα κομψή και φιλόξενη. Ο σχεδιασμός του εστιατορίου αντανακλά μια μοντέρνα αλλά και ρουστίκ αισθητική, με ζεστό φωτισμό και καλόγουστη διακόσμηση που προσκαλεί τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το γεύμα τους.
Η εξυπηρέτηση είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο, με το προσωπικό να είναι τόσο ενημερωμένο όσο και εξυπηρετικό. Ανυπομονεί να καθοδηγήσει τους επισκέπτες στο μενού, προσφέροντας συστάσεις και ιδέες για τα πιάτα και τα κρασιά που τους συμπληρώνουν καλύτερα. Αυτή η αφοσίωση στην ικανοποίηση των πελατών εξασφαλίζει μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
Το Milos Restaurant στην Αθήνα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για φαγητό. Είναι ένας φόρος τιμής στις πλούσιες παραδόσεις της ελληνικής κουζίνας που παραδίδονται με πάθος και ακρίβεια. Για όποιον αναζητά μια αυθεντική γεύση της Ελλάδας, σε συνδυασμό με εξαιρετική εξυπηρέτηση και απολαυστική ατμόσφαιρα, είναι ένας απαραίτητος προορισμός.
Xenodocheio Milos
3-5 Kolokotroni
Athens 105 62
+30 216 600 3320
[email protected]