Μέσα από το travelgirl.gr έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό και με τα ταξίδια. Μία από τις γυναίκες που μου έκλεψε την καρδιά ήταν η Νέλλη Κοροντίνη, ιδιοκτήτρια του Makis Inn Resort στην Ερμιόνη. Aπό την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε στο τηλέφωνο κατάλαβα ότι επρόκειτο μία γυναίκα πολύ δυναμική με πολλή αγάπη για αυτό που κάνει. Τα βάλαμε κάτω και βρήκαμε την ημερομηνία που βόλευε και τις δύο.
1η μέρα
Αναχώρηση από Πειραιά για Ερμιόνη
Η Ερμιόνη έχει έναν άσσο στο μανίκι. Είναι το μέρος που μπορείς να μείνεις, να έχεις σαν αφετηρία για να κάνεις κοντινές αποδράσεις στο Πόρτο Χέλι, στην Ύδρα, τον Πόρο, στο Ναύπλιο, στην Επίδαυρο και στις Μυκήνες. Επίσης μπορείς να πας εκεί είτε με αυτοκίνητο είτε με δελφίνι από τον Πειραιά. Εγώ επέλεξα το δεύτερο. Στις 08.00 έφευγε από το λιμάνι και περίπου στις 10.00 ήμουν στην Ερμιόνη. Το ταξί με περίμενε για να με πάει στο μαγικό αυτό μέρος που θα συναντούσα την Νέλλη από κοντά.
Makis Inn Resort: Ένας παράδεισος για μικρούς και μεγάλους
Με το που έφτασα και είδα το πράσινο σε συνδυασμό με την καταγάλανη θάλασσα, ηρέμησα. Θυμήθηκα για λίγο τα παιδικά μου χρόνια τότε που έκανα διακοπές σε ανάλογα μέρη σε Θάσο και Χαλκιδική. Την Νέλλη την πέτυχα στην κουζίνα την ώρα που έφτιαχνε τα φημισμένα “μαμαδίστικα” παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που τόσο λαχταρούμε να τρώμε στις διακοπές μας κι όχι μόνο!
Συγκεκριμένα έφτιαχνε γεμιστά που τα απόλαυσα το μεσημέρι. Αφού άφησα τα πράγματά μου στο δωμάτιο, το οποίο ήταν μεζονέτα, ευρύχωρο με λιτή διακόσμηση έτσι όπως ακριβώς θα ταίριαζε σε ένα τέτοιο μέρος, άνοιξα τα παραθυρόφυλλα για να δω τη θέα. Η θάλασσα απλωνόταν μπροστά μου και ήταν κυριολεκτικά δέκα βήματα από το δωμάτιό μου.
Έβαλα μαγιό και γρήγορα γρήγορα πήγα στην προβλήτα γιατί, όπως με ειδοποίησαν, ο ένας από τους γιους της Νέλλης, ο Νίκος είχε γυρίσει από το ψάρεμα με ένα μεγάλο ψάρι!
Δεν έχασα ευκαιρία και του ζήτησα να πάμε να ψαρέψουμε παρέα!
Aφού επιστρέψαμε πίσω, έκατσα στην οργανωμένη αμμουδερή παραλία και απόλαυσα το μπάνιο για λίγη ώρα καθώς μετά πήγα στην κουζίνα μιας και ζήτησα να είμαι μπροστά στην παρασκευή του σπιτικού ψωμιού!
Είχε μεσημεριάσει και στο μυαλό μου είχα τα γεμιστά της Νέλλης. Ήθελα να δω τι ήταν αυτό που τα έκανε “διάσημα”. Εξάλλου τα λαδερά φαγητά είναι από τα αγαπημένα μου, χειμώνα-καλοκαίρι, επομένως θα ήμουν αυστηρής κριτής. Το τραπέζι ήταν στρωμένο, στο χώρο του εστιατορίου, δίπλα στη θάλασσα.
Τι καλύτερο από το να τρως, να απολαμβάνεις το γεύμα ή το δείπνο σου, και μπροστά σου να απλώνεται αυτό το απέραντο γαλάζιο;
Παρότι το τελευταίο διάστημα έχω πολλά κατά νου, βλέποντας αυτη τη θέα και μένοντας σε έναν τέτοιο “παράδεισο” όπως το Makis Inn Resort, το μυαλό μου άδειασε από τις σκέψεις και απολάμβανα τις χαλαρωτικές στιγμές. Με το που έφαγα την πρώτη μπουκιά, κατάλαβα ότι η μαγειρική θέλει ταλέντο κι αγάπη. “Τέτοια γεμιστά δεν έχω ξαναφάει” της είπα. “Φάε και τη μελιτζανοσαλάτα και την σαλάτα μας”, μου απάντησε.
Έφαγα από όλα και ενθουσιάστηκα. Φαίνεται τελικά ακόμη και στο φαγητό η ποιότητα των υλικών.
Πισίνα: Μάθαμε πώς φτιάχνεται το πιο “διάσημο” κοκτέιλ του Makis Inn Resort
Αφού τελείωσα με το φαγητό, ήθελα να πάω στο μπαρ δίπλα στη θάλασσα και να κάνουμε μία συνταγή για το κοκτέιλ που προτείνουν αυτό το καλοκαίρι. Η Ευσταθία χωρίς δεύτερη σκέψη, μπήκε μαζί μου μέσα στο μπαρ και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το κοκτέιλ “Πισίνα”.
Παρόλο που δεν πίνω, το δοκίμασα γιατί θέλω να έχω άποψη για όσα γράφω. Ενώ δεν πίνω με τίποτα το τζιν σαν ποτό, το συγκεκριμένο κοκτέιλ με ξετρέλανε!
Το travelgirl.gr μπαίνει στην κουζίνα και μαθαίνει να φτιάχνει γαριδομακαρονάδα!
Η ώρα είχε περάσει κι εγώ απολάμβανα τη θέα από το δωμάτιό μου όσο έγραφα. Γύρω στις 19.30 πήγα στην κουζίνα να βρω τον Νίκο, το γιο της Νέλλης για να φτιάξουμε όπως μου είχε υποσχεθεί, γαριδομακαρονάδα. Ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει. Ξυπνάει στις 05.30 για να πάει για ψάρεμα και μετά ασχολείται με την κουζίνα όπως και η μητέρα του. Άλλωστε τίποτα δεν είναι τυχαίο για αυτό και το resort είναι από τα πιο πετυχημένα. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις ξέρουν το μυστικό ή καλύτερα την συνταγή της επιτυχίας. Φροντίζουν τον πελάτη-φίλο τους από την αρχή ως το τέλος.
Μετά από λίγα λεπτά το τραπέζι στρώθηκε στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου και φυσικά απόλαυσα το θεσπέσιο πιάτο!
Makis Inn Resort: Το εστιατόριο, το πρόγραμμα αγροτουρισμού και οι δεξιώσεις!
Όση ώρα μιλούσαμε με τον Νίκο, τη Νέλλη και τον δεύτερο γιο της, τον Γιάννη, ήθελα να μάθω πώς ξεκίνησε όλη αυτή η επιχείρηση και από πού πήρε το όνομά της.
“Το Makis Inn Resort ήταν κτήμα, έγινε το 2004 εστιατόριο. Οι μεζονέτες έγιναν μετά από ένα πρόγραμμα αγροτουρισμού το 2006. Είναι 13. Πρόκειται για ευρύχωρα διαμερίσματα-μεζονέτες που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 ως 6 άτομα. Η έμπνευση ήταν του πατέρα, του Μάκη, (από κει και το όνομα-Makis Inn Resort) ο οποίος ήταν αυτοδίδακτος μπουζουξής, και μας έβαλε στη νοοτροπία να γίνουμε κι εμείς μουσικοί. Μάλιστα καλύπταμε στην εφηβεία τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής. Στόχος του ήταν να γίνει το εστιατόριο για να καλύπτει events, δεξιώσεις, γάμους και βαπτίσεις, λόγω της ορχήστρας, ντραμς και μπουζούκι. Όπως έτσι κι έγινε”, μου λέει ο Γιάννης.
“Επιθυμία του πατέρα μου ήταν να τελειοποιήσουμε το μαγαζί, και στην πορεία να φτιαχτούν ενοικιαζόμενα δωμάτια, γιατί ο μπαμπάς είχε φυτέψει ευκάλυπτους και πεύκα στην παραλία μιας και ήθελε να αναπτύξει την γύρω περιοχή”, συμπληρώνει ο Νίκος.
Το βράδυ στο Makis Inn Resort παίρνει “φωτιά”… το μπουζούκι!
Την ώρα που ήμουν στο δωμάτιο, άκουσα μουσική. Η ώρα ήταν περίπου 22.00. Πήγα κατευθείαν εκεί που ακουγόταν κι αυτό που είδα δεν το περίμενα! Ο Νίκος και ο Γιάννης, πήραν το τουμπερλέκι και το μπουζούκι και τραγουδούσαν! Τρελάθηκα! Αυτή την έκπληξη δεν την περίμενα με τίποτα. Κάθησα μαζί τους, το κέφι άναψε για τα καλά και τραγούδησα μαζί τους παλιά αγαπημένα τραγούδια! Φυσικά από το τραπέζι δεν έλειψε το φαγητό! Από μπριζόλες μέχρι τσιζκέικ!
Τι καλύτερο από το να τελειώσει το βράδυ με μουσική. Πραγματικά ένιωσα υπέροχα! Μάλιστα όπως μου είπαν αυτό το κάνουν συχνά και οι πελάτες γίνονται μία μεγάλη παρέα. Να ακόμη ένας λόγος για να επιλέξεις το Makis Inn Resort. Εξάλλου διακοπές σημαίνει χαλάρωση και ξεγνοιασιά!
2η μέρα
Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται!
Δεν είχα αμφιβολία ότι το πρωινό θα ήταν γεμάτο από λιχουδιές δια χειρός Νέλλης! Και φυσικά έπεσα μέσα. Από σπιτικά κέικ και γλυκά του κουταλιού μέχρι γαλατόπιτα και μπακλαβά. Όλα αυτά φυσικά με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Αφού δοκίμασα απ όλα έφαγα και την ομελέτα μου!
Από τα πιο ωραία γλυκά που έχω φάει φυσικά ήταν η γαλατόπιτα από τα χέρια της Νέλλης. Ζητησα την συνταγή και μου την έδειξε!
Όση ώρα καθόμουν έξω, χάζευα τον κόσμο που πηγαινοερχόταν. “Όλοι μένουν εδώ;” ρώτησα τον Νίκο. “Όχι κάποιοι έρχονται με τα σκάφη τους από απέναντι από τη Δοκό καθώς εκεί κάθονται μόνο για μπάνιο. Δεν έχει τίποτα για φαγητό”, μου απάντησε. Του ζήτησα λοιπόν να πάμε να το δω από κοντά.
Makis Inn Resort: Ένας χώρος ιδανικός για παιδιά
Επιστρέφοντας από τη Δοκό, είδα λίγο κάποια από τις υπολοιπες μεζονέτες πριν έρθουν οι προγραμματισμένες αφίξεις. Η καθεμιά από αυτές, εχει τη δική της διακόσμηση, πεντακάθαρη και φυσικά με θέα θάλασσα, χωμένη στο πράσινο.
Υπάρχει ένας χώρος δίπλα που είναι παιδότοπος και ασφαλής στο 100%. Παιδάκια κάθε ηλικίας μπορούν να κάνουν ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Επισης κοντά στο μπαρ της πισίνας υπάρχει χώρος για βόλλευ.
Το Travelgirl.gr έμαθε τη μυστική συνταγή για τα σουτζουκάκια της κυρίας Νέλλης
Μεσημέριασε και η Νέλλη με περίμενε στην κουζίνα για να φτιάξουμε μαζί τα σουτζουκάκια. Ένα φαγητό που αγαπούν οι μεγάλοι και οι μικροί.
Εγώ ωστόσο πριν αναχωρήσω για την Αθήνα προτίμησα να φάω μουσακά καθώς είναι ανάμεσα στα 3 αγαπημένα μου φαγητά!
Makis Inn Resort
Ερμιόνη
Τηλ. κρατήσεων: 2754 041510
https://www.facebook.com/Assado-Bay-Makis-Inn-Resort-455842434425822/
Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media
Facebook travelgirl.gr
Instagram @markellasharaiha και
Ευχαριστώ θερμά…
Τον Σαράντο Ευσταθόπουλο και το https://piraeuspress.gr/ για τα εισιτήρια με τη hellenic seaways
Την https://www.facebook.com/Stylish-Boutique-by-Vasw-130540744242951/ για τα μαγιό