Το λικέρ κουμ κουάτ είναι από τα πιο αρωματικά που υπάρχουν. Μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι αρκεί να έχετε λίγες εβδομάδες υπομονή, μέχρι να γίνει.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό κουμ κουάτ
• 700 εως 1000 γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει)
• 1 μπουκάλι κονιάκ 750 ml
• 2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Διαλέγουμε τα κουμ κουάτ μας να είναι σφιχτά και να έχουν όμορφο πορτοκαλί χρώμα.
2. Τα πλένουμε καλά και τα χαράζουμε με μαχαίρι σε δυο τρία σημεία.
3. Υστερα τα βάζουμε σε μια γυάλα μαζί με το κονιάκ σε σκιερό μέρος για τρεις εβδομάδες. Τη γυάλα δεν την κλείνουμε αεροστεγώς, θέλουμε να «αναπνέει».
4. Μετά βράζουμε τα δυο ποτήρια νερό ανακατεύοντας τη ζάχαρη να διαλυθεί για πέντε λεπτά. Μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στη γυάλα και αφήνουμε μία εβδομάδα ακόμη.
5. Βγάζουμε τα κουμ κουάτ και σουρώνουμε με τούλι καθώς βάζουμε στα μπουκάλια. Είναι έτοιμο!