Οι κουραμπιέδες σηματοδοτούν την περίοδο των Χριστουγέννων, με τη μυρωδιά από το βούτυρο και τα καραμελωμένα αμύγδαλα να πλημμυρίζει το σπίτι. Βρεθήκαμε με τον Στέλιο Παρλιάρο και μας έμαθε να φτιάχνουμε τους πιο ωραίους κουραμπιέδες με καραμελωμένα αμύγδαλα.
Υλικά για κουραμπιέδες με καραμελωμένα αμύγδαλα
Για τους κουραμπιέδες
300 γρ. βούτυρο Lurpak, κλαριφιέ
½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 κλωναράκι βανίλιας
110 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το πασπάλισμα
30 γρ. ρούμι μαύρο
600 γρ. αλεύρι
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
150 γρ. αμύγδαλο λευκό
60 γρ. ζάχαρη
λίγο νερό
ανθός αλατιού για το πασπάλισμα