Juicy. Ένα όνομα που παραπέμπει σε κάτι πολύ ζουμερό, ωραίο και παράλληλα χορταστικό. Θα μπορούσε να είναι η ιδανική ονομασία για μπεργκεράδικο. Ο Δημοσθένης Κουβαράκης, αυτό είχε στο μυαλό του και ονόμασε το μαγαζί του Juicy Grill. Το μέρος που αγαπάει ο κάθε σωστός λάτρης των burger. Στην οδό Κεραμεικού 2, στον Χολαργό, από το μεσημέρι και μετά βρίσκεις κόσμο να περιμένει έξω από το μαγαζί για να απολαύσει τα κορυφαία burgers με τις πρωτότυπες ονομασίες.
Τον Δημοσθένη τον γνωρίζω πολλά χρόνια μιας κι έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Επικοινωνιακός, λάτρης του καλού φαγητού, με οικογενειακές επιχειρήσεις στο χώρο του κρέατος και της εστίασης, πολυταξιδεμένος, το 2011 αποφάσισε να ανοίξει το μπεργκεράδικο τότε που η κρίση είχε χτυπήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τα burgers που τρελαίνουν όλη την Αθήνα!
Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες και το γεγονός ότι τότε τα burgers άρχισαν να γίνονται μόδα, τον βοήθησαν και τώρα το μαγαζί του μπορεί να έχει και μισή ώρα αναμονή από ανθρώπους που περιμένουν να αδειάσει ένα τραπέζι για να απολαύσουν τα περίφημα burgers του που έχουν βραβευτεί κατά καιρούς σε φεστιβάλ.
“Όταν άνοιξα το 2011, δεν ήξερα και δεν ξέραμε πού θα πάει το πράγμα. Ανοίξαμε, βάλαμε 4 burger στον κατάλογο, κάποιες άλλες μερίδες με κρέας και μετά ο κόσμος έδειξε τι θέλει. Το 70% έχουμε τους φαν του burger. Έρχονται από παντού και από νότια και από βόρεια προάστια.”
Στο Juicy Grill θα βρεις τη μεγαλύτερη ποικιλία burgers
Έμπνευσή του αποτελούν τα ταξίδια του. “Ταξιδεύω παρά πολύ, παίρνω ιδέες από διάφορες χώρες που επισκέπτομαι, τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής. Διαβάζω παρά πολύ και υπάρχει ένα βασικό στοιχείο. Μου αρέσει το καλό φαγητό. Σχεδόν όλα αυτά που βλέπεις στον κατάλογο, τα έχω φτιάξει εγώ. Μπορεί να πάω να φάω σε ένα εστιατόριο και να να φάω κάτι τελείως διαφορετικό από burger κι εγώ μετά να πάω να το κάνω burger στο μαγαζί μου’.
Το Juicy Grill σου δίνει τον ορισμό του καλού burger
Ο κόσμος που πηγαίνει από κάθε μεριά της Αττικής στο μαγαζί του, λατρεύει τα μοναδικά burgers του. Είναι τόσο καλό τελικά; Τι το κάνει να ξεχωρίζει; Τον ρωτάω, καθώς μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός, ότι καθημερινά στο μαγαζί του περιμένουν ουρές από κόσμο. “Το καλό burger είναι κάτι το σχετικό. Υπάρχουν διάφορες σχολές. Υπάρχει η σχολή που ένα καλό burger πρέπει να έχει κρέας, αλάτι και πιπέρι και μόνο τυρί ή κέτσαπ. Υπάρχει η σχολή που τα παραφορτώνουν, υπάρχει η κατηγορία που πηγαίνει προς το junk και είναι πιο οικονομική, υπάρχει η δική μου που τα συνοδευτικά του burger είναι πιο ανεπτυγμένα και μπορείς και συνδυάζεις πολλά υλικά . Ένα τελευταίο που έφτιαξα είναι αυτό που έκανα με τηγανητό αυγό, αβοκάντο, τσιπς γλυκοπατάτας, ένα τυράκι ιδιαίτερο και λέγεται gordita. Αυτήν την εποχή για κάποιο λόγο είναι το νούμερο ένα σε ζήτηση και πωλήσεις. Έχει γίνει χαμός”.
Τα πιο πρωτότυπα ονόματα σε burgers!
Όση ώρα μου μιλάει, επεξεργάζομαι τον κατάλογο και μου αρέσει η μεγάλη ποικιλία που έχει. Ωστόσο εντύπωση μου προκαλούν τα ονόματα των burgers! “Με κάποια δεν έχω δυσκολευτεί καθόλου. Με κάποια μου έρχεται πρώτα το όνομα και μετά πώς θα το φτιάξω και με κάποια από τη γεύση πηγάζει και το όνομα. Το Coachella είναι ένα φεστιβάλ που γίνεται στην Καλιφόρνια κι έχει καντίνες και πολύ burger. Παίρνουν μέρος πολύ διάσημα μαγαζιά και ταίζουν τον κόσμο. Κι επειδή θεωρώ ότι αυτό το burger είναι φεστιβαλικό του έδωσα αυτήν την σημασία”.
Το travelgirl.gr κάνει τις δικές του προτάσεις!
Από τα bugers που πρέπει να δοκιμάσεις την πρώτη φορά που θα επισκεφθείς το μαγαζί, είναι το Billion (μπιφτέκι μοσχάρι, ψωμάκι με σκορδοβούτυρο και τυρί regato λιωμένο στο φούρνο, διπλό bacon, iceberg, ντομάτα και caesar’s sauce), το Juicy ( μπιφτέκι μοσχάρι, cheddar, bacon, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα και homemade BBQ sauce), το Sweet Cordita (250 gr μπιφτέκι μοσχάρι, τυρί raclette, διπλό bacon, avocado, αυγό τηγανητό, chips γλυκοπατάτας, sweetchili mayo), το The Pork Belly ( μπιφτέκι μοσχάρι, μοτσαρέλα, jalapeno aioli mayo, καπνιστή πανσέτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg), το Blue Cheese Portobello( μπιφτέκι μοσχάρι, ψητό κρεμμύδι, μανιτάρι Portobello, τυρί blue cheese, homemade BBQ sauce), το Deli Sando ( ψιλοκομμένες φέτες από picanha black Angus Αμερικής, relish από πιπεριές-κρεμμύδια και shimeji μανιτάρια, τυρί taleggio). “Το juicy είναι ένα cheece κλασικό δεν βγαίνει ποτέ από τον κατάλογο. Το New York έβγαλα από την αρχή. Για vegan δεν έχω ακόμη, veggie μου ζητάνε και το έχω. Με ψητά λαχανικά panko πόρτο μπέλλο μανιτάρια. Στο μέλλον που κάνω έρευνα θέλω να κάνω με vegan και veggie μία κατηγορία”.
Eκτός από τα burges, στον κατάλογο θα βρεις πεντανόστιμες και χορταστικές σαλάτες αλλά και ορεκτικά που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Juicy Grill
Κεραμεικού 2, Χολαργός
Τηλ. 215 5203201
Ώρες λειτουργίας:
13.30-00.00
Social media
Fb Juicy Grill Athens
Instagram Juicygrill_AthensGreece