Μία συνταγή από την γειτονική μας χώρα είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει. Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα. Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Ακολουθήστε βήμα βήμα την συνταγή και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.
Υλικά για ιταλικά κεφτεδάκια με σάλτσα
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 αυγά
¼ κούπα γάλα
½ κούπα ψίχα ψωμιού (τουλάχιστον 2 ημερών)
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός
1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κούπα τυρί τριμμένο (της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση συνταγής για ιταλικά κεφτεδάκια με σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα φτιάχνουμε την κόκκινη σάλτσα (την ίδια που φτιάχνουμε για τα κοκκινιστά)
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (πλην του τριμμένου τυριού) και ζυμώνουμε
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρό μέγεθος
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά
Μαγειρεύουμε για 1.30 περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και σβήνουμε το φαγητό