Η Ικαρία φημίζεται για τη διατροφή της και τη μακροζωία της. Ένα από τα πιο διαδεδομένα φαγητά που το ξέρουν από άκρη σε άκρη, είναι το ικαριώτικο σουφικό. Το συγκεκριμένο πιάτο εκτός από πεντανόστιμο, αποτελεί “βόμβα” βιταμινών για τον οργανισμό, χαρίζοντας ευεξία!
Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την συνταγή έτσι όπως μας την αποκάλυψε η κυρία Λένα, μητέρα μίας φίλης από την Ικαρία.
ΥΛΙΚΑ
- 4 μέτριες ντομάτες
- 5 ξερά κρεμμύδια
- 3-4 μελιτζάνες
- 5 μέτρια κολοκυθάκια
- 3 καρότα
- 3 πατάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- προαιρετικά μικρή καυτερή πιπεριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε όλα τα υλικά στα τέσσερα.
- Προκειμένου να φύγει η πικρίλα από τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα σκεύος με λίγο αλάτι για περίπου 3-4 ώρες.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
- Αμέσως μετά τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά και μετά το παίρνουμε από την κουζίνα.
- Το φαγητό είναι έτοιμο!
Καλή όρεξη!