Η Βιβή Τζαϊλέα μας δίνει την συνταγή για πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά

Η Βιβή Τζαϊλέα, κάνει καταπληκτικά γλυκά. Ένα από αυτά λοιπόν είχα τη χαρά να γευτώ πριν από μερικές μέρες. Σιμιγδαλένιος χαλβάς! Τόσο νόστιμος και εύκολος στην παρασκευή του που είμαι σίγουρη ότι θα θέλεις να το κάνεις κάθε μέρα! Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την συνταγή.

Υλικά για σιμιγδαλένιο χαλβά

  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • Κανέλα
  • λεμόνι
  • καρύδια ή αμύγδαλα ή σταφίδες

Εκτέλεση συνταγής για σιμιγδαλένιο χαλβά 

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη ρίχνουμε ένα ξύλο κανέλα και φλούδα απο λεμόνι. Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά στη κατσαρόλα που είναι το σιμιγδάλι και ανατακεύουμε ,προσθέτουμε καρύδι αμύγδαλα ή σταφίδες . Όταν ξεκολλάει απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε μία φόρμα και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να βάλετε κανέλα σκόνη από πάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.