Ο ελληνικός κόσμος κατά την περίοδο της αρχαιότητας, η φιλοσοφία, η μυθολογία, ο πολιτισμός, η τέχνη όπως και η καθημερινότητα σε όλες τις εκφράσεις την εποχή εκείνη, ενδιαφέρουν -ασκώντας ένα είδος πολλαπλής γοητείας- την Άντζελα Γκερέκου.
Γι’ αυτό και επέλεξε να μελετήσει και να μοιραστεί μαζί μας εκτός από την ιστορία και τη φιλοσοφία της εποχής, τα ήθη και έθιμα, αλλά και τις στιγμές της καθημερινής ζωής και του γαστρονομικού πλούτου της εποχής μέσα από το νέο της εγχείρημα.
Ποια ήταν η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα; Ποια ήταν η σημασία της; Ποιες οι διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων; Μέσα σε ποια ατμόσφαιρα πραγματοποιούνταν τα συμπόσια; Και ποια η σχέση τους με τη μουσική και το χορό;
Η Άντζελα Γκερέκου, πιστεύοντας βαθιά ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον χωρίς την γνώση της ιστορίας μας, βάζει προσωπικό στοίχημα να μας γνωρίσει με την τέχνη της γαστρονομίας στην Αρχαία Ελλάδα. Μέσα από ένα project βιωματικής εμπειρίας, σχεδιασμένο με αρτιότητα έχει ως στόχο τόσο να το γνωρίσει και να το απολαύσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό όσο και όλο αυτό να αποτελέσει μια ευρύτερη προσέγγιση του ευ ζην στη σύγχρονη ζωή.
Ένα τέτοιο δείγμα Αρχαίου Ελληνικού Δείπνου παρουσίασε πριν λίγες μέρες για λίγους καλούς φίλους στο εστιατόριο Dionysos Zonar’s.
Γευστικές προσεγγίσεις, ειδικά σχεδιασμένα πιάτα με πρωτογενή υλικά, με συνοδευτικά ποτά, γλυκά και φρούτα που έρχονται κατευθείαν από τα γεύματα, τα δείπνα και τα συμπόσια στην Αρχαία Ελλάδα, με τη συνοδεία μουσικής αλλά και χορευτικές επιδείξεις συνθέτουν τον βασικό κορμό της γαστρονομικής πρότασης της.