Το μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας ή σαλάμι, είναι από τα πιο ωραία και εύκολα γλυκά. Η Στέλλα Γίδαρη, μας δίνει την συνταγή και μας προτείνει στο τέλος κι έξτρα tip!
Υλικά για μωσαϊκό
- 2 πακέτα πτι-μπερ
- 100γρ καρύδια
- 250γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 60γρ κακάο
- 400γρ ζαχαρούχο
- 20γρ κονιάκ ή (για όποιον αρέσει η γεύση ) εγώ βάζω αντί κονιάκ υγρό αμυγδάλου
Εκτέλεση συνταγής για μωσαϊκό
Σε ένα μπολ ξεχωριστή σκάω τα μπισκότα με τα καρύδια Σε ένα δεύτερο μπολ βάζω το βούτυρο με το κακάο (αυτό το γλυκό θέλει χέρι, οπότε βάζω γαντακια) και τα κάνω ένα, μετά προσθέτω το ζαχαρούχο και τέλος το κονιάκ ή το υγρό αμυγδάλου.Τα ανακατεύω πάλι όλα μαζί με το χέρι μου. Έπειτα, το πρώτο μπολ με τα μπισκότα και τα καρύδια τα βάζω όλα μαζί στο δεύτερο μπολ με το μείγμα, και τα ανακατεύω τώρα όλα μαζί πολύ καλά. Μετά ετοιμάζουμε ένα ταψάκι μιας χρήσεως και τοποθετώ μέσα μια μεμβράνη, και αδειάζω το μείγμα μου , το σκεπάζω και το βάζω στην κατάψυξη . (Αυτό βοηθάει στο εύκολο ξεφορμαρισμα) Άλλη λύση είναι να το βάλετε κατευθείαν σε λαδόκολλα χαρτί και να πάρει τη μορφή ενός σαλαμιού. Το τυλίγετε σαν καραμέλα στις άκρες και το βάζετε στην κατάψυξη.
Extra tip : πάει υπέροχα με σπιτικές μαρμελάδες, δλδ ένα κομμάτι κόρμος και δίπλα ένα γλυκό του κουταλιού ή μια μαρμελάδα ιδιαίτερα φράουλα.