Η Στέλλα Γίδαρη, είναι φίλη μου και ζει τα τελευταία χρόνια στο Ντουμπάι. Η πίτσα που φτιάχνει είναι πολύ εύκολη και όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν ξετρελαθεί με τη γεύση της. Έτσι λοιπόν της ζήτησα την συνταγή για το ζυμάρι και εκείνη τη μοιράστηκε μαζί μας!
Υλικά για το ζυμάρι
- 4-5 κούπες αλεύρι (Θα το δείτε και με το πλασιμο)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 φακελάκι μάγια (ξερη)
- Εγώ προσθέτω επίσης κ λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής για πίτσα
Τα ανακατεύω όλα μαζί, να ανακατεύουν όλα τα υλικά μεταξύ τους και ανοίγω μια μικρή λακουβιτσα και προσθέτω 1 ποτήρι (και ίσως λίγο παραπάνω) χλιαρό νερό. Πλάθω μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Το τοποθετώ σε ένα βαθύ σκεύος , το κλείνω σε μια σακούλα και το σκεπαζω και με μια πετσέτα και το βάζω σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει γύρω στα 40′. Αφού περάσουν τα 40′ κι έχει φουσκώσει το ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και το βγάζω με προσεκτικές κινήσεις. Το απλώνω στο ταψάκι που επιθυμώ να ψήσω την πίτσα μου .