Η Σούλα Ταπτέλη μας δίνει την συνταγή για ιμάμ από Βόρεια Ελλάδα με μπόλικο κρεμμύδι

Η Σούλα Ταπτέλη μένει στην Καβάλα και καθημερινά φροντίζει μέσα από τα social να μοιράζεται συνταγές της! Εγώ λοιπόν της ζήτησα να μου στείλει μία συνταγή για το πεντανόστιμο ιμάμ που φτιάχνει με μπόλικο κρεμμύδι.

Υλικά για ιμάμ 

  • 10 μέτριες μελιτζάνες
  • 6 κρεμμύδια
  • 3-4 σκελιδες σκόρδο
  • μισό ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ ζάχαρη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι -πιπέρι
Η Σούλα Ταπτέλη μας δίνει την συνταγή για ιμάμ από Βόρεια Ελλάδα με μπόλικο κρεμμύδι
Η Σούλα Ταπτέλη μας δίνει την συνταγή για ιμάμ από Βόρεια Ελλάδα με μπόλικο κρεμμύδι

Εκτέλεση συνταγής για ιμάμ

Για τις μελιτζάνες κάνουμε μία προετοιμασία. Τις πλένουμε και με το μαχαίρι τις ξεφλουδίζουμε ριγωτά (ρίγα άσπρη-ρίγα μωβ)και κατά μήκος τις χαράζουμε. Κόβουμε τα κρεμμύδια χοντρά σε μισοφέγγαρο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαιντανό, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι. Αφού καρεμελώσουν, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες κι όση γέμιση περισσέψει την ρίχνουμε από πάνω. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι νερό.

Βάζουμε το ταψάκι μας σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα γύρω γύρω για να κλείσει. (μπορούμε και σε γάστρα). Ψήνουμε 45-50 λεπτά μέχρι να μείνουν με το λάδι. Προς το τέλος ξεσκεπάζουμε το ταψί για να ροδίσουν. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη τριμμένη φέτα προς το τέλος του ψησίματος.

Φωτογραφία: Σούλα Ταπτέλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.