Η Λία Παππά είναι φίλη μου εδώ και αρκετά χρόνια. Η ίδια αν και προσέχει πολύ τη διατροφή της, λόγω του ότι έχει μικρό παιδάκι, φροντίζει πάντα να έχει σπιτικό φαγητό. Εγώ αρκετές φορές έχω φάει από τα χεράκια της και πραγματικά η μαγειρική της είναι αυτό που λέμε άλλο πράγμα. Θεσσαλονικιά, μερακλού και με πολύ κέφι στην κουζίνα, με ό,τι καταπιάνεται το καταφέρνει! Αυτή τη φορά δοκίμασα μπανόφι από τα χέρια της και πραγματικά ενθουσιάστηκα. Έτσι λοιπόν μοιράστηκε με όλους εμάς την συνταγή της.
ΥΛΙΚΑ
Για ένα ταψακι 30×25
2 κουτιά ζαχαρουχο
2 πακέτα Μιράντα
3 μπανάνες
1 κουτί φυτική κρεμα vegetal cream torte 500ml
Λίγο γάλα κ κονιάκ η λικερ
Νιφάδες κουβερτουρα(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω 40λ σε χύτρα τα ζαχαρούχα να γίνουν καραμέλα κ μόλις γίνουν τα,αφήνω στην άκρη να κρυώσουν. Βαζω σε ένα ταψάκι 2 στρώσεις μπισκότα κ χύνω από πάνω γάλα ανακατεμένο με 1σφηνακι λικέρ κατόπιν βάζω την καραμέλα πάνω απ’τα μπισκότα κ μετά τις μπανάνες σε ψιλοκομμένες φέτες…Τέλος χτυπάω την συνταγή να γίνει πηχτή κ την Ρίχνω πάνω απ’τις μπανάνες κ το βάζω ψυγείο…μετά από 4 με 5 ώρες που θα χει παγώσει το γλυκό μου το βγάζω κ κόβω κομμάτι στο οποίο μπορώ να ρίξω αν θέλω λίγες νιφάδες κουβερτούρα για ντεκορ.