Η κυρία Λένα είναι πιστή αναγνώστρια του travelgirl.gr και σήμερα μας παρουσιάζει την δική της μαμαδίστικη συνταγή για αφράτο μιλφέιγ. Θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά και μπόλικες δόσεις αγάπης για να το φτιάξετε στο σπίτι.
Υλικά για μαμαδίστικο μιλφέιγ
1 πακέτο σφολιάτα (επιλέξτε κουτί με δύο φύλλα μέσα)
Για την κρέμα
4,5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
6 κοφτές κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κοφτές κ.σ. κορν-φλάουρ
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 κρόκους αυγού
2 βανίλιες
2 κ . σ βούτυρο φρέσκο
Για το γαρνίρισμα
αμύγδαλα καβουρδισμένα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής για μαμαδίστικο μιλφέιγ
Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετείτε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε ταψί και τα κόβετε σε 3 μέρη δηλ. 2χ15 cm και 1 στενότερο.
Τρυπάτε με πιρούνι όλες τις επιφάνειες και ψήνετε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 15-20 λεπτά)
Κρέμα
Ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία τα 3,5 φλ τσαγιού γάλα.
Ανακατεύετε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κορν-φλαουρ μαζί με το 1 φλ. τσαγιού κρύο γάλα. Προσθέτετε τους κρόκους έναν-έναν συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε το χλιαρό γάλα λίγο-λίγο και χτυπάτε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Βάζετε την κρέμα σε μπεν-μαρι και την ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει αρκετά.
Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε τις βανίλιες και τις 2 κ.σ το βούτυρο και την αφήνετε να κρυώσει.
Σε μια πιατέλα συνθέτετε το μιλφέιγ ως εξής:
Τοποθετούμε μια λωρίδα ψημένης σφολιάτας, από πάνω ένα λεπτό στρώμα κρέμας, και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα,
Επαναλαμβάνουμε και τις υπόλοιπες στρώσεις. Τέλος, θρυμματίζουμε τα δύο μικρότερα κομμάτια σφολιάτας, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλο ψιλό καβουρδισμένο.
Μη σκεπάζετε τις σφολιάτες για να παραμείνουν τραγανές.