Το σουφλέ από καρότο είναι ένα φαγητό που σπάνια ακούς. Το πιο συνηθισμένο είναι με τυριά. Η Ρένα Σουφλέρη, νέα αναγνώστρια του travelgirl.gr μας δείχνει την συνταγή για σουφλέ καρότου που θα το λατρέψεις.
Υλικά για σουφλέ από καρότο
6 καρότα
2 μέτριες πατάτες
250ml γάλα
6 αβγά
50γρμ βούτυρο
50γρμ αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα Κεφαλλονιάς
Εκτέλεση συνταγής για σουφλέ από καρότο
Βάλτε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίστε τα καρότα και βράστε τα. Το ίδιο να κάνετε και με τις πατάτες. Αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε να βράσουν μαζί.
Αφού είναι έτοιμα τα λαχανικά σας, κάντε τα πουρές και αλατίστε αν χρειάζεται.
Φτιάξτε σε ένα κατσαρολάκι τη μπεσαμέλ. Βάλτε το βούτυρο να λιώσει και ρίξτε το αλεύρι. Ανακατέψτε με ένα σύρμα και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα. Προσοχή να μην σβολιάσει.
Μόλις πήξει και σε χαμηλή φωτιά, βάλτε το τυρί ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια, ρίξτε έναν – έναν τους κρόκους των αβγών.
Τέλος, αναμείξτε τη μπεσαμέλ με τον πουρέ λαχανικών και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να κρυώσει.
Έπειτα χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και βάλτε τη μαρέγκα σιγά-σιγά, στο κρύο μείγμα σας.
Μοιράστε το μείγμα σε μικρά μπολάκια σουφλέ που έχετε βουτυρώσει.
Βάλτε τα μπολάκια στο φούρνο και μόλις φουσκώσουν και πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα, είναι έτοιμα.